Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ«ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ»...πρίν κηρύξουν τον αγώνα διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ που διατείνονται.


 ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ που έχουν μέχρι σήμερα   υπογράψει οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε,ως προιόν εργοδοτικού εκβιασμού,κατάχρησης και αυθαιρεσίας.
Σε καμία όμως των περιπτώσεων  η επίκληση της αστικής "νομιμότητας και του κράτους δικαίου", δεν καθιστά τουναντίον επικαιροποιεί, όσο ποτέ άλλοτε, την αναγκαιότητα μιας συλλογικής ανυπακοής, ενός συλλογικού αγώνα διαρκείας σ όλα τα ΜΜΕ.
Η επίκληση της αστικής "νομιμότητας" απλώς αποδομεί στη συνείδηση των εργαζομένων τις μυθοπλασίες της κατ' επίφασης "ισονομίας" του συστήματος που στις παρούσες συνθήκες γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν: ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΕΥΕΙ  ME ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.
Για ποιά νομιμότητα θα μας μιλήσουν οι εκφραστές του και σε ποιό κοινωνικό πεδίο εφαρμογης;
Βέβαια οι καθεστωτικές "ηγεσίες" του κλάδου μας, πρέπει να πείσουν τους δεκάδες χιλιάδες των συναδέλφων μας, ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά, δεν θα αναπαραχθούν οι χιλιοπαιγμένες οπερέτες, που αρχίζουν και τελειώνουν με τη ρίψη βεγγαλικών.
Το αγωνιώδες ερώτημα χιλιάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ, είναι κατά πόσο οι γνωστοί ομόκεντροι κύκλοι, που αποτέλεσαν μέρος του "προβλήματος " και στον ειδικό επιμερισμό της συνδικαλιστικής διαμεσολάβησης, που στην καλύτερη περίπτωση με την αφωνία τους, άφησαν ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους με συνέπεια να κατακρεουργηθούν κατακτήσεις μιας γενιάς.
Γεγονός που  καθιστά σημαντικό το διακύβευμα αυτού του αγώνα και της προοπτικής του.
Να μην έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα τη "περικοπή" των ημερομισθίων.
Στο χέρι μας είναι οι εργαζόμενοι, άνεργοι στα ΜΜΕ να ακυρώσουμε αυτές τις προοπτικές και να τον μετατρέψουμε σε δικό μας αγώνα


 Τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ που εκπροσωπούν το Δίκτυο, εκτιμούν ότι:

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου θα πρέπει εκτός των άλλων, να τεθούν και σε ύψιστη ετοιμότητα συνεπικουρούμενες από τις νομικές υπηρεσίες και να κατευθύνουν με πρακτικές οδηγίες τους εργαζόμενους (ατομικά αλλά και με την συλλογική διαδικασία των συνελεύσεων στους χώρους εργασίας) που θα δεχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, να αντιμετωπίσουν ανάλογες ή αντίστοιχες εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Επισημαίνουμε και έχει την σημασία του ότι:
Η καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών, μερικών ή ολικών (συμπεριλαμβανομένου και του δώρου Χριστουγέννων) υπόκειται σε πενταετή παραγραφή της αξίωσης με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Οι τυχόν παρανομούντες εργοδότες και τα παπαγαλάκια τους ευελπιστούν, ότι το επόμενο διάστημα, η ΤΡΟΙΚΑ και οι πολιτικοί τους εκφραστές (τράπεζες και τραπεζίτες, κόμματα εξουσίας, εργοδοτικά συνδικάτα, πρόθυμες «ενώσεις προσώπων»… συμφωνίες «κυριών» κορυφής κλπ) ότι:

Ενδέχεται το επόμενο διάστημα να ισοπεδωθούν με νομοθετικές παρεμβάσεις ακόμα και αυτά τα υπολείμματα των δυνατοτήτων που σήμερα παρέχονται στους εργαζόμενους.

Απλά και κατανοητά λέμε στους εργαζόμενους.

Εάν από 1η Ιανουαρίου του νέου έτους δεν προσφύγουν για να κατοχυρώσουν την απαίτηση των οφειλομένων τους από τους εργοδότες ενδέχεται από την ημερομηνία της νομοθετικής ψήφισης των νέων μέτρων εξόντωσης να μην υπάρχει από εκείνο το χρονικό σημείο και μεταγενέστερα η δυνατότητα της δικαστικής διεκδίκησης.
Συνάδελφοι/ σες
Η γνώση είναι η δύναμη της εξέλιξης.

Ο αγώνας διαρκείας σε όλα τα μέσα των ΜΜΕ σε περιρρέουσα κοινωνική συνθήκη που το καθεστώς προσεγγίζει και εξισούται σε δουλοκτητικά ισοδύναμα, είναι όρος της επιβίωσης μας.

                                                                                         Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Τα μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ.


Για το Δίκτυο

Σταμάτης Πρωτολάτης, Χρήστος Διαμάντης, Παναγιώτης Σκουτέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.