Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ& ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ

Μαζικοποιείται η αντίσταση των εργαζομένων στον ΔΟΛ

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΔΟΛ (δημοσιογράφων, διοικητικών, τεχνικών, βοηθητικού προσωπικού, αμοιβόμενων με ΑΠΥ  κ.λ.π), στην από 29/11/2011 πρωτόγνωρη σε μαζικότητα συμμετοχής γενική συνέλευση, σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν στην γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων (23/11), αποφάσισε:
Α. Τη μη αποδοχή καμίας ατομικής διαπραγμάτευσης, που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας μας και εξέφρασαν  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους σε οποιαδήποτε επιχειρούμενη από την εταιρεία μορφή καταστρατήγησης των ΣΣΕ και απορύθμισης των υφιστάμενων εργασιακών μας σχέσεων.

Β. Εξουσιοδότησε τους παρευρισκομένους στην συνέλευση εκπροσώπους των Δ.Σ  των κλαδικών μας συνδικαλιστικών ενώσεων από κοινού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (δημοσιογράφων, διοικητικών κ.α), να πραγματοποιήσουν άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση του ΔΟΛ  και να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης στο πλαίσιο των οποίων, να ανασταλεί από την διοίκησης της εταιρείας κάθε απόπειρα επιβολής ατομικών συμβάσεων, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις (ΕΙΗΕΑ- ΕΣΗΕΑ) για την υπογραφή νέων ΣΣΕ εργασίας.
Γ. Αν η διοίκηση του ΔΟΛ έχοντας και το ειδικό βάρος ο πρόεδρος της εταιρείας να είναι και πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ  επιδείξει αδιαλλαξία, και επιχειρηθεί η υλοποίηση της απόφασης της, οι εργαζόμενοι την ίδια στιγμή θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση (στάση εργασίας και γενική συνέλευση) για μεθόδευση και κλιμάκωση των απεργιακών της κινητοποιήσεων.
Θέση την οποία υιοθετούν και τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών μας ενώσεων.
Δ. Απαιτούμε να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και άμεση επαναπρόσληψη του προέδρου της ΕΠΠΗΤ Χρ. Μαίδη.
Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων και αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της Γ. Συνέλευσης , πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των Δ.Σ των ενώσεων και των εκπροσώπων των εργαζομένων με το πρόεδρο της εταιρείας Στ. Ψυχάρη.
Απέρριψε το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων στο ΔΟΛ και μάλιστα όπως διαπιστώθηκε στη συζήτηση, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας δεν αποδέχθηκαν οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών τους και των άλλων λοιπών παροχών τους  που απορρέουν από ιδιωτικά συμφωνητικά .Εν κατακλείδι η διοίκηση του ΔΟΛ εμμένει στην απόφαση της, για τον εξαναγκασμό των εργαζομένων στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
Υστερα από αυτές τις εξελίξεις και με τις εκπεφρασμένες προθέσεις του προέδρου του ΔΟΛ και της ΕΙΗΕΑ γίνεται πλέον κατανοητό τι μέλλον θα έχουν και οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των νέων ΣΣΕργασίας.
Ο αγώνας διαρκείας είναι πλέον μονόδρομος.
Ο μοναδικός χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.
Συνάδελφοι/σες στό ΚΕΡΔΟΣ που αντιστέκεστε στην εργοδοτική τρομοκρατία και δέν υπογράφεται ατομικές συμβάσεις 
Είμαστε έμπρακτα &δυναμικά στο πλευρό σας.
Συνάδελφοι/σες
Ψηλά τη σημαία της αντίστασης και της αλληλεγγύης, η εργοδοτική τρομοκρατία θα τσακιστεί από τους δικούς μας ανυποχώρητους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.