Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή συμπαράστασης από τους 130 απλήρωτους της “Απογευματινής”

 Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνετε για το αυτονόητο δικαίωμά σας να αμείβεστε για την εργασία σας, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σας, αλλά και για να διασωθεί η ιστορική Ελευθεροτυπία.Παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα με αγωνία τη δική σας υπόθεση. Ξέρουμε πολύ καλά πως είναι να εργάζεσαι απλήρωτος, χωρίς καμία διαβεβαίωση για το μέλλον. Ξέρουμε πολύ καλά τις βιοποριστικές δυσκολίες που βιώνετε. Ξέρουμε πολύ καλά το αίσθημα της αδικίας που βιώνει ο εργαζόμενος όταν διαπιστώνει ότι η επιχείρηση εξοφλεί κανονικά άλλες της υποχρεώσεις, αλλά δεν έχει χρήματα για το δικό του μισθό. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο αγαπάτε την εφημερίδα, ώστε παρ’ όλες τις δυσκολίες φροντίζετε να βρίσκεται καθημερινά κοντά στους αναγνώστες της.

Δυστυχώς έχουμε ζήσει και ζούμε αντίστοιχες καταστάσεις, από τότε που, πριν από περίπου ένα χρόνο και δύο μήνες, σταμάτησε να εκδίδεται η Απογευματινή, μετά από 58 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας, και ενώ οι εργαζόμενοι ήμασταν ήδη τότε τέσσερις μήνες απλήρωτοι.
Οι (ακόμη απλήρωτοι) εργαζόμενοι της Απογευματινής, μετά την κατηγορηματική απόρριψη από τη Δικαιοσύνη της αίτησης πτώχευσης της επιχείρησης, συνεχίζουμε τον αγώνα, όχι μόνο για να λάβουμε εμείς όσα νόμιμα δικαιούμαστε, αλλά και για να αποτελέσει η δική μας υπόθεση ασπίδα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ. Για να μην βρεθεί κανένας άλλος εργαζόμενος στη θέση που βρεθήκαμε εμείς.
Συνάδελφοι της Ελευθεροτυπίας, είμαστε στο πλευρό σας.
Στηρίζουμε τις αγωνιστικές σας κινητοποιήσεις, τις νομικές διεκδικήσεις σας, και το αίτημα σας να ζητηθεί από τις Ενώσεις η διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία.
Και πάνω από όλα ευχόμαστε να βρεθεί μία λύση ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της Ελευθεροτυπίας, παράλληλα με τη διασφάλιση των εργασιακών σας δικαιωμάτων. Εκφράζουμε τέλος την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα σας προστατέψει από οποιαδήποτε κίνηση της επιχείρησης (όπως η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99), εξασφαλίζοντας το δικαίωμά σας να συνεχίσετε να διεκδικείτε όσα νόμιμα δικαιούστε.
Οι συντάκτες της “Απογευματινής”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.