Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΡΙΣΗΣ...στην κρίση-οι καθεστωτικές«ηγεσίες» του συνδικαλισμού στο κλάδο μας,μπορούν -θέλουν έστω και σε θεσμικό επίπεδο «αυτοσυντήρησης» τους ,να πράξουν το αυτονόητο;

Τι θα γίνει με τους συναδέλφους μας διοικητικούς στο ΚΕΡΔΟΣ,αφού μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις όπως είναι γνωστό,εξαιρέθηκαν των ατομικών συμβάσεων και μειώσεων των αποδοχών τους,οι δημοσιογράφοικαι  τεχνικοί;
Και δέν αναφερόμαστε ούτε καν σε αγωνιστικές διεκδικήσεις!!
Ούτε μία καταγγελία δεν θα υπάρξει στο ΣΕΠΕ και ενδεχομένως αγωγή κατά της εταιρείας από την ΕΠΗΕΑ, προβάλλοντας τουλάχιστον το νομικό ισχυρισμό περί:
«….άνισης διοικητικής μεταχείρισης και αποδοχής των μειώσεων των αποδοχών τους προϊόν εργοδοτικού εκβιασμού….»;
Για να μην «αφεθούν» και οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ, για άλλη μια φορά μόνοι τους να αντιπαλέψουν την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Επισημάνσεις, προτάσεις
& παρατηρήσεις των εκπροσώπων
του «ΔΙΚΤΥΟΥ» στο Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ,
που τέθηκαν στη κρίση των εργαζομένων του ΕΔΟΕΑΠ
στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ύστερα από σχετική πρόσκληση
του εκπροσώπου των εργαζομένων,
στην προοπτική βλαπτικής μεταβολής των
εργασιακών τους σχέσεων.

Τοποθέτηση των τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ που εκπροσωπούν το Δίκτυο στη συνέλευση των εργαζομένων του ΕΔΟΕΑΠ.

 
Συνάδελφοι/σες,

Μετά από τις διαδραματιζόμενες εξελίξεις, από την κοινοποίηση των πορισμάτων της οικονομοτεχνικής – αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ, που παράλληλα συνοδεύτηκαν από δηλώσεις – προθέσεις της διοίκησης του Οργανισμού, στην κατεύθυνση «ανατροπής» των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων θέτουμε, στη κρίση των συναδέλφων μας στον ΕΔΟΕΑΠ τις παρακάτω επισημάνσεις και παρατηρήσεις. Κομβικά σημεία και προτάσεις που δύναται να αποτελέσουν μέρος της έκδοσης ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ- προς τη Διοίκηση αλλά στις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων.

α. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζομένους η οποιαδήποτε   κατ’ αρχήν ατομική διαπραγμάτευση με τη διοίκηση του Οργανισμού και κατ’ επέκταση η αποτύπωσής με ατομικές συμβάσεις εργασίας, που στην προκειμένη περίπτωση, η πρόταση της διοίκησης εμπεριέχει βλαπτικούς για τους εργαζομένους όρους, όσον αφορά την αμοιβή και την εργασία.

β. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικαλιστικών Ενώσεων ( σε κοινό συντονισμό), θα πρέπει να καταστήσουν σαφές προς κάθε κατεύθυνση (ανακοίνωση κατά προτεραιότητα λόγω άμεσης «συνάφειας» της ΕΠΗΕΑ) ότι: το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε μονομερή βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων από τη Διοίκηση του Οργανισμού.
Σημαντικό και κομβικό σημείο στην σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ, μεταξύ των άλλων είναι και η αποτρεπτική «εντολή» - υπόδειξη, προς τους εργαζομένους να μην υπάρξει η οποιαδήποτε ατομική συνδιαλλαγή (είτε με τη Διοίκηση του Οργανισμού, είτε με εκπροσώπηση της – διευθυντικά στελέχη κ.α.), γεγονός που πρακτικά θα ελαχιστοποιήσει ενδεχομένως προσωπικές προστριβές και άλλα παραλειπόμενα.

γ. Επιστολή πρόσκλησης προς τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ των εμπλεκομένων συνδικαλιστικών μας Ενώσεων, για έναρξη διαπραγματεύσεων με την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων.

δ. Τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων, θα πρέπει άμεσα να προβούν σε επαφή και κοινό παρεμβατικό, διαπραγματευτικό συντονισμό και με τη συνδικαλιστική ΄Ενωση του Ιατρικού προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ.

Τέλος, επισημαίνουμε και επαναφέρουμε το θέμα της άδικης & καταχρηστικήςαπόλυσης της συναδέλφου ΣΙΜ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, όπου με ευθύνη του Προεδρείου της ΕΠΗΕΑ, δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ, για Γεν.Συνέλευση των εργαζομένων, με πρόταση για δυναμικότερες παρεμβάσεις στη κατεύθυνση ανάκλησης της απόφασης.

Συνάδελφοι/σες στον ΕΔΟΕΑΠ,

στη παρούσα κρίσιμη καμπή, όπου το σύνολο σχεδόν των εργοδοτών στα ΜΜΕ, συνασπίζεται σ΄ένα διαρκώς διευρυνόμενο ταξικό μέτωπο και επιχειρεί συντεταγμένα:

να υπονομεύσει την υπογραφή των νέων Κλαδικών Σ.Σ.Ε., ενώ παράλληλα τρομοκρατούν και εξαθλιώνουν δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας, με πογκρόμ απολύσεων – ακόμη και συνδικαλιστών – και με το «όπλο στο κρόταφο» απαιτούν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με εξευτελιστικούς όρους εξαθλίωσης.

Θεωρούμε ότι μέσα από αυτή την περιρρέουσα κατάσταση στο εργασιακό περιβάλλον των ΜΜΕ, η συγκεκριμένη στοχευμένη «προτεραιότητα» της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ έστω και αν γίνεται σε ταυτόχρονες και παράλληλες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης, οδηγεί σε άτοπους συνειρμούς – πέρα των προθέσεών της – σε ανομοιογενείς συγκρίσεις, που σίγουρα θα επικαλεσθούν οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ.
Ενέργειες που δεν βοηθούν συνολικά τη συνδικαλιστική μας κορυφαία διεκδίκηση, που πρώτη προτεραιότητα έχει: την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για το «ΔΙΚΤΥΟ»
                                                                                      22 Δεκεμβρίου 2011
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ:

Σταμ.Πρωτολάτης
Χρ.Διαμάντης
Παν.Σκουτέρης       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.