Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ στο ΔΟΛ

Μαζικά, συντεταγμένα &αγωνιστικά οι εργαζόμενοι – δημοσιογράφοι - διοικητικοί ,τεχνικοί κ.α –έστειλαν μήνυμα στην ανώτατη διοίκηση του ΔΟΛ είπαν ΟΧΙ
Στην εξατομίκευση του τρόμου .
Στην εξαθλίωση & στον εξευτελισμό .
Όταν στη Γεν. Συνέλευση δεκάδες χέρια εργαζομένων στο ΔΟΛ (απόλυτη πλειοψηφία ) σηκώθηκαν για να επικυρώσουν τη πρόταση που κατέθεσε στο σώμα η εκπρόσωπος των διοικητικών η συνάδελφος Γιάννα Σακελλαρίου & ο συνάδελφος Στ. Πρωτολάτης μέλος του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ, για άμεση κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας, για να μην αφεθούν ανυπεράσπιστοι οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν τη διευθυντική τρομοκρατία, είχαν ήδη κριθεί πολλά πράγματα στην έκβαση αυτής της μάχης.
Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ καταγγέλλει:
Την αστυνομική παρουσία έξω από τη Μιχαλακοπούλου τη παρέμβαση της αστυνομίας που απαίτησε να κατέβουν τα πανώ της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Θέμα που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις ομάδες περιφρούρησης των εργαζομένων στο ΔΟΛ.
Οι συνάδελφοι μας-διοικητικοί υπάλληλοι μέλη της ΕΠΗΕΑ, με την επιχειρηματολογία τους, αλλά και την αταλάντευτη βούληση τους, στη διεξαγωγή ενός ανυποχώρητου αγώνα στο ΔΟΛ, ήταν η κρίσιμη μάζα που καθόρισε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι κλητήρες & αμοιβόμενοι με ΑΠΔ εργαζόμενοι των 600 ευρώ, έχοντας μια και μόνο εργασία αποτελούν το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι των εργαζομένων είναι η καρδιά των εργαζομένων στο ΔΟΛ.
Είναι αυτό το κομμάτι των εργαζομένων στο ΔΟΛ που με τους αγώνες του-7 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων στο ΔΟΛ-έδειξαν σ’ όλους τι θα πει αξιοπρέπεια & αλληλεγγύη.
Μέσα από αυτούς τους αγώνες επαναπροσλήφθηκαν απολυμένοι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΔΟΛ.
Η εκπρόσωπος των διοικητικών Γ. Σακελλαρίου αλλά και η Συντονιστική Γραμματεία του «ΔΙΚΤΥΟΥ» στην ΕΠΗΕΑ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την άμεση ανταπόκριση συναδέλφων-διοικητικών, που ανταποκρίθηκαν στο ηλεκτρονικό μήνυμα και κάλεσμα συμπαράστασης που απηύθυναν στα μέλη της ΕΠΗΕΑ.
Ιδιαίτερη μνεία στους απλήρωτους συναδέλφους της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ και του ALTER, της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, του ΣΚΑΪ, τους ανέργους που ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα συμπαράστασης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη Μιχαλακοπούλου.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία & τρομοκρατία δεν πέρασε.
    Ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων στο ΔΟΛ είχε ως αποτέλεσμα:
  • Την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων μας-διοικητικών
  • Την ακύρωση-προς το παρών-επιβολής με εκβιασμούς ως επίδειξη εργοδοτικού αυταρχισμού, της καταστρατήγησης των ΣΣΕ
  • Την επαναπρόσληψη του Προέδρου της ΕΠΠΗΤ συναδέλφου Χ. Μαϊδη.
Συνάδελφοι/σες, διοικητικοί στα ΜΜΕ,
Στο ΔΟΛ με το συλλογικό μας αγώνα έχουμε κερδίσει αρκετές μάχες, έχουμε κατακτήσει την συντροφικότητα μας.
Κανείς εργαζόμενος στο ΔΟΛ δεν νοιώθει ότι είναι μόνος του.
Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις.
Οι μεταμοντέρνοι Θεοί, του πιο βάρβαρου συστήματος…διψούν για αίμα.
Το κέρδος & η ανταγωνιστικότητα τους καθημερινά θα συνθλιβούν συνειδήσεις, θα λεηλατούν με ταξική βαρβαρότητα τις ζωές μας.
Όσον αφορά τη διοίκηση του ΔΟΛ ας ανακοινώσει τους «άλλους» τρόπους της «εξανθρωπισμένης» εξόντωσης των εργαζομένων του Ομίλου και θα πάρει την απάντηση της.
Να γιατί αυτός ο αγώνας πάνω από όλα είναι ταξικά απελευθερωτικός.
Συνάδελφοι ψηλά τη σημαία του δικού μας αγώνα.

10 σχόλια:

  1. ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.ΟΙ ΕΔΩ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ.ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΥΠΟΥ-ΓΚΑΝΑ ΤΟΝ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ.ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΕΛΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ....ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια για τη παρουσια σας στη συνελευση των εργαζομενων στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.Πραγματικα μας βοηθησατε να ξεκαθαρισουμε πολλα πραγματα.Η εμπειρια του αγωνα των εργαζομενων στο ΔΟΛ ηταν ιδιαιτερα χρησιμη.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ντροπή σας να λέτε τέτοια ψέματα.
    Οι εργαζόμενοι στην Ναυτεμπορική πληρώνονται κανονικότατα χωρίς καμμιά καθυστέρηση ούτε μίας ώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι υπαλληλος στήν Ναυτεμπορική 20 χρόνια.Μέχρι σήμερα η εργοδοσία δέν έχει καθυστερήσει την καταβολή τής μισθοδόσιας ποτέ.Δέν πρέπει να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ!ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια στον Πρωτολάτη για την παρουσία του στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉ. Αν έκανε και καμιά πιρουέτα, εγώ μονοκούκι θα τον ψήφιζα και ας τον βρίζουν όλοι, αυτοί είναι όλοι τους εργοδοτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδελφοι είμαι εργαζόμενος στή Ναυτεμπορική τό όλο θέμα το κίνησε η διοίκηση πού μάς έβαλε νά υπογράψουμε τέτοιες καταγγελίες.Οι περισσότεροι εργαζόμενοι πού το συζητήσαμε το θέμα έχουν νά πούν τά καλύτερα λόγια γιά τήν παρουσία σας στή συνέλευση ακόμα και από τούς δημοσιογράφους. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.ΚΆΠΟΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΩΝΕΨΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ.Ολως τυχαίως τους πρότεινε ο κ.ΓΚΑΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΝΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΛΑΘΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΟΜΑ , ΠΟΥ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ -ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ. Ο ΠΕΡΛΕΠΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΕΑ . ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.