Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ετεροχρονισμένες ανακοινώσεις με αλχημείες συγκάλυψης αναντίστοιχες στη βούληση δεκάδων αγωνιζόμενων εργαζομένων στο ΔΟΛ

Η συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ μετά την έκδοση ανακοίνωσης της διοίκησης της ΕΠΗΕΑ επισημαίνει:

α. Χρειάστηκε η ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ,  (δημοσιοποίηση στο «ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ») της εκπροσώπου των εργαζομένων – διοικητικών υπαλλήλων στο ΔΟΛ, προβαίνοντας σε έμμεση μομφή, αναφέροντας συγκριτικά «τα αυξημένα αντανακλαστικά άλλων σωματείων και συν/κών κινήσεων», ώστε η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ να προβεί εκ των υστέρων σε ανακοίνωση – αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΗΕΑ την Κυριακή 4  Δεκεμβρίου 2011 με αναγραφόμενη ημερομηνία 29/11/2011. Ενδεχομένως, ένεκα «φόρτου εργασιών και εκ παραδρομής» δεν κοινοποιήθηκε στην εκπρόσωπο και στους εργαζομένους στο ΔΟΛ.
 β . Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης επιεικώς κρινόμενο, είναι αναντίστοιχο της αγωνιστικής διάθεσης  και βούλησης των συναδέλφων μας, αφού εξορκίζει όπως ο «διάβολος με το λιβάνι», την με συντριπτική πλειοψηφία τις αποφάσεις των Γεν.Συνελεύσεων των εργαζομένων στο ΔΟΛ, που εξουσιοδοτούν τις Ενώσεις σ΄ένα απεργιακό αγώνα διαρκείας.
 γ . Για ποια «εργασιακή ειρήνη» στον κλάδο μιλάει η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ;
·        Με τις συνδικαλιστικές διώξεις επιπέδου λευκών κελιών και τις τρομοκρατικές απολύσεις συνδικαλιστών (βλ.: Προέδρου της ΕΠΗΤ Χρ.Μαϊδη – εργαζομένου στο ΔΟΛ, με τις διώξεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων στην Ελευθεροτυπία, στο ΕΘΝΟΣ, στο ΣΚΑΙ κα).
·        Με την αυθαίρετη εργοδοτική παρεμπόδιση κάθε έκφρασης συνδικαλιστικής δράσης στο πλαίσιο ακόμη και της θεσμικής νομιμότητας. (Παρεμπόδιση συν/κής ενημέρωσης, συγκεντρώσεων κλπ.).
·        Βίαιη απομάκρυνση και εξύβριση συνδικαλιστών – παρουσία ενστόλων κλπ.

Γεγονότα που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα σε πολλούς εργασιακούς χώρους στα ΜΜΕ, και είναι οι ίδιοι εκπρόσωποι των εργοδοτών, που θα διαπραγματευτούν με τις συνδ/κές μας Ενώσεις.!
·        Με τη μαζική σφαγή δεκάδων συναδέλφων μας που αν συνεχιστούν με το ρυθμό αυτό σίγουρα ο αριθμός ανέργων θα είναι μεγαλύτερος από τα εργαζόμενα μέλη των Ενώσεων.
·        Με την γενικευμένη καταστρατήγηση των ΣΣΕ και του συνόλου της εργατικής νομοθεσίας και τις αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων.
Εάν το αίτημα του Κλάδου είναι: «…Ζητάμε από τον πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την υπογραφή ΣΣΕ ….» χωρίς αγωνιστικό-διεκδικητικό στρατηγικό πλαίσιο σ’ ένα αγώνα διαρκείας τότε θα αναλογιστεί κάποιος, ποιο θα είναι το «περιεχόμενο» τέτοιας μορφής διαπραγμάτευσης.
 δ.  Τέλος στην απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας στο ΔΟΛ για παραπομπή των διευθυντικών στελεχών, «μελών» της ΕΠΗΕΑ στο πειθαρχικό Συμβούλιο, που αντιλαμβάνεται η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ ως μια νομικής εκτροπής της «καταχρηστικής άσκησης του εργοδοτικού ή διευθυντικού δικαιώματος».
Εξάλλου με αυτή τη θέση και αιτιολογία «καλύπτεται» και ο εκπρόσωπος «εργαζομένων» διοικητικών υπαλλήλων στο ραδιόφωνο FLASH, ο οποίος τυγχάνει οικονομικός διευθυντής – συνδικαλιστικό στέλεχος και υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ με την παράταξη του Προεδρείου. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.
Πιστεύει κάποιος, ότι θα υπάρξει σήμερα συμφωνία μεταξύ ΕΙΗΕΑ και συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου για την υπογραφή ΣΣΕ;

Αθήνα 05 Δεκεμβρίου 2011

Η Συντονιστική Γραμματεία  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ &ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ.

1 σχόλιο:

  1. Γιατί άραγε ο κυρ γκανάς και η παρέα του να μην περνάει τα εργοδοτικά παλικαράκια...του!!!FLASH πειθαρχικό;Σα δεν ντεπόμαστε λιγάκι.Γερά εκεί στο ΔΟΛ συνάδελφοι και μην σκύβετε το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.