Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ATTIKEΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ -ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΠΗΤ !

Ανακοίνωση ΕΣΠΗΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει την παράνομη, προκλητική και καταχρηστική απόφαση της εργοδοσίας των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Α.Ε. να προχωρήσει άμεσα, χωρίς φραγμούς και ενδοιασμούς, σε νέες απολύσεις εργαζομένων της επιχείρησης.
Σημειώνεται ότι και χάρις στις -με την απειλή της απόλυσης- … θυσίες των εργαζομένων, που δέχθηκαν οριζόντιες περικοπές 10% των αποδοχών τους, οι Αττικές Εκδόσεις μείωσαν τις ζημιές τους από 1,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010, σε μόλις 300.000 το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2011 και παρ’ όλα αυτά η επιχείρηση προχώρησε στην «ανανέωση» της «συμφωνίας» μείωσης των αποδοχών. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης στο Χρηματιστήριο, στις 19 Σεπτεμβρίου, προχώρησε «στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών και εταιρικών μεριδίων, αντίστοιχα (100%), των εταιρειών Ανώνυμη Ραδιοφωνική Εταιρεία ΛΑΜΨΗ ΑΕ και HRS Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, οι οποίες λειτουργούν το ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΨΗ FM. Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε έναντι συνολικού τιμήματος 4.350.000 ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε στο σύνολό του, κατά την ημερομηνία εξαγοράς».

Οι προκλητικοί χειρισμοί της εργοδοσίας τελούνται μάλιστα εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για κατάρτιση, συμφωνία και υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΠΗΤ-ΣΕΠΤ, και συγκεκριμένα ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της Διαιτησίας στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει με τον πιο έντονο και κάθετο τρόπο τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ που καταστρατηγούν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και δηλώνει ότι θα τις αντιμετωπίσει με σθεναρή και δυναμική αντίδραση (συνδικαλιστικά και νομικά), ενώ παράλληλα στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των συναδέλφων μας.
Ο εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους ξεπερνά κάθε όριο και οι «μάσκες» περί «συνεπειών της κρίσης» πέφτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.