Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ραντεβού στα δικαστήρια τη Δευτέρα

Το κρίσιμο ραντεβού τώρα είναι τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5), όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσε η “Απογευματινή ΑΕ” και με τα οποία ζητά την προσωρινή αναστολή των διώξεων από τους πιστωτές της μέχρι την εκδίκαση της αίτησης της υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99.
Μηνυμα συμπαραστασης της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων – Ανέργων στα ΜΜΕ.
Μια κυβέρνηση που θυσιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό του Μνημονίου, μια ανίερη συμμαχία των «εργολάβων» της ενημέρωσης για Μνημόνιο στον Τύπο κι ένας αντεργατικός νόμος – έξοδος διαφυγής για τους εργοδότες από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους απέναντι στη μισθωτή εργασία. 130 εργαζόμενοι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, στο φάσμα της επισφάλειας, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Ο εκδότης της Απογευματινής ξεκίνησε τον εμπαιγμό των εργαζομένων της εφημερίδας από το Φεβρουάριο του 2010 ζητώντας την κατανόηση τους για την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων, τον Ιούλιο προχώρησε επί της ουσίας σε στάση πληρωμών και την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε της υπαγωγή του στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Το άρθρο 99 έχει αναδειχθεί σε βασικό αντεργατικό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων, ώστε να απαλλαγούν από την καταβολή μισθών και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αφού πιστωτές μιας επιχείρησης θεωρούνται και οι εργαζόμενοι της!
Χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζομένους, χωρίς την εκπόνηση κανενός σχεδίου βιωσιμότητας της εφημερίδας, χωρίς να έχει διενεργηθεί κανένας έλεγχος στα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, η εργοδοσία με την απειλή του λουκέτου επιδιώκει να μετακυλήσει τις ζημιές στους ίδιους τους εργαζόμενους. Λες και μοιράστηκε ποτέ μαζί τους τα κέρδη που αντλούσε τόσα χρόνια χάρη στη δική τους παραγωγή.
Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει η ομαδική σφαγή στον Τύπο με ένα ντόμινο απολύσεων, με τις περικοπές των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων, την αμφισβήτηση των συλλογικών συμβάσεων, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την υποβάθμιση της δημοσιογραφικής δουλειάς, αγώνας των εργαζομένων στην Απογευματινή, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στον Τύπο. Οι εργαζόμενοι δε μπορούν να γίνουν τα υποζύγια μιας κρίσης που δεν προκάλεσαν. Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις του κλάδου αλλά και το σύνολο των εργαζομένων , πρέπει να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους συναδέλφους στην Απογευματινή , να κλείσουν την πόρτα διαφυγής του εκδότη και να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους. Μόνο η ενότητα μας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των εργοδοτών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Απογευματινής. Θα σταθούμε στο πλευρό τους μέχρι να νικήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.