Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ, μετά από 7 συνεχόμενες μέρες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ.


ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ
Μετά από 7 συνεχόμενες μέρες
τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ.
Με απόφαση Δ.Σ. (το οποίο δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί σε σώμα) κατά πλειοψηφία ΑΣΚ + ΔΑΣ-ΠΑΜΕ διαφώνησε το ΔΙΚΤΥΟ).
 
Συνάδελφοι/σες,
λίγες μέρες μετά τις αρχαιρεσίες στην ΕΠΗΕΑ και με καταγεγραμμένους τους συσχετισμούς στο νέο Δ.Σ., η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων – απεργών στο ΔΟΛ, για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, αξιολογήθηκε από τη πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΑΣΚ+ΔΑΣ-ΠΑΜΕ) και εκφράστηκε με τη κατά πλειοψηφία απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων.
Έτσι, από σήμερα Τετάρτη 13/10, η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ, υποχρεώνει δεκάδες αγωνιζόμενους συναδέλφους μας να επανέλθουν στην εργασία τους (απαίτηση και της εργοδοσίας), μέχρι να «οργανωθεί» καλύτερα και αποτελεσματικότερα ο αγώνας των εργαζομένων, κυριότερα αναμένοντας την «αγωνιστική» συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης.
Για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός και ο κομματικός συνδικαλισμός-αυτές και αν δεν είναι ανίερες συμμαχίες-αναζητά σανίδες σωτηρίας με βερμπαλισμούς και αγωνιστικές δημαγωγίες.
Διοικητικές πλειοψηφίες που μέχρι σήμερα δεν τόλμησαν να πάρουν την απόφαση έστω μιας ολιγόωρης στάσης εργασίας της ΕΠΗΕΑ σ’ όλα τα ΜΜΕ, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στο ΔΟΛ.
Συντεταγμένες γραμμές στην πιο κρίσιμη καμπή του αγώνα των εργαζομένων στο ΔΟΛ που επιχειρούν να τον εκφυλίσουν και να τον ακυρώσουν είτε ως μορφή εργοδοτικής διαμεσολάβησης είτε ως προσπάθεια χειραγώγησης του από κομματικούς μηχανισμούς.
Δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.
Η μία που συναινεί ανοικτά και απροκάλυπτα και η άλλη που σκοτώνει οτιδήποτε δεν ελέγχει.
Με πρόσχημα την περαιτέρω οργάνωση του αγώνα «διευκόλυναν» την εργοδοσία τον επόμενο μήνα να απολύσει άλλους 40 συναδέλφους μας (πλαφόν ορίου μηνιαίων ομαδικών απολύσεων) ολοκληρώνοντας το επιχειρησιακό της σχέδιο εξόντωσης των διοικητικών υπαλλήλων της εταιρείας.
Αν το επόμενο διάστημα δεν υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα μετά από 15 μέρες ίσως να έχουν κριθεί πολλά και οι εναπομείναντες συνάδελφοι για διάφορους λόγους να είναι πιο «ευκολόπιστοι» στο να αποδεχθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα είναι στο επόμενο διάστημα στις νέες λίστες των προγραφών.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ζητά άμεσα τη διενέργεια έκτακτης Συνέλευσης των εργαζομένων στο ΔΟΛ, αλλά και έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΗΕΑ, ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να δώσουν διέξοδο και προοπτική στους αγώνες τους.
Η ΕΠΗΕΑ οφείλει επί του παρόντος άμεσα να καταβάλλει την οικονομική ενίσχυση των απεργών στο ΔΟΛ χωρίς όρους και προϋποθέσεις – παρά μόνο με τη συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις.
Καθυστερήσεις και διάφορες άλλες μεθοδεύσεις αποκλεισμών ενδεχομένως να εκληφθούν ως υπονόμευση του αγώνα τους.
Ο αγώνας στο ΔΟΛ με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του – συνέπεια, αποφασιστικότητα, συλλογικές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων, εργασιακές επιτροπές κ.λ.π, συνεχίζει να είναι ο εφιάλτης τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

7 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΔΟΛ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΣΑΣΤΕ.ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΤΗ ΞΕΡΟΥΜΕ.Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙ ΛΕΙ...ΑΝ ΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛ
    ΛΟΥΣ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΔΟΛ ΣΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΠΗΓΑΣΟ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφοι θα μου επιτρέψετε να είμαι της άποψης ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων -με την βοήθεια της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΕΠΗΕΑ και του αιώνιου ΠΑΜΕ- απλώς έσκυψε το κεφάλι και διέλυσε έναν αγώνα φάρο στον χώρο της ενημέρωσης.

    Είτε το πιστεύεται είτε όχι είχε πολύς κόσμος στραμμένα τα μάτια στο ΔΟΛ αυτές τις μέρες.Δυστυχώς θεωρώ ότι ΚΑΙ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ή τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα αυτών ξεπούλησε τον αγώνα.

    Ξέρω ότι δεν είναι σωστό αυτό που λέω κι ότι ίσως να βγαίνει μέσα από μια στιγμιαία απογοήτευση ΑΛΛΑ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στις μέρες που ζούμε και σε αυτά που έρχονται η ευθύνη είναι πρώτα και κύρια ΑΤΟΜΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΤΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΓΚΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΜΠΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΛΥΝΕ ΤΟΥΣ ΣΟΜΠΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΟΛ.ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΥΠΟΕΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ-ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ-ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά όλα αυτά που λες αλλά μην ξεχνάμε ότι οι αγώνες δεν γίνονται μόνο δι'αντιπροσώπου,ούτε μόνο με τις ηγεσίες.

    Γίνονται πρώτα και κύρια από τη βάση,ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεπεράσουν τα σωματεία τους.

    Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου οπτική των πραγμάτων.

    Εργατικά συμβούλια και οργάνωση από τα κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΜΕ ΚΛΙΣΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ Η ΑΛΛΕΣ ΜΠΡΟΣΟΥΡΕΣ.ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΟΛ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΜΗ ΞΕΝΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια συναδελφοι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την ενημερωση που εχουμε σε διαφορα θεματα του ΚΛΑΔΟΥ.Ειμαι δοκιμο μελος και εργαζομαι στο SKY.Εδω να δειτε τρομοκρατια της εργοδοσιας.ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ καθημερινα συναδελφοι οι οποιοι ουτε καν το αναφερουν στην ΕΠΗΕΑ γιατι γνωριζουν οτι δεν θα κανουν τιποτα.Τουλαχιστον ας περασουν τα 3 μελη του ΔΣ που εκλεχθηκαν με το ΔΙΚΤΥΟ ειδικα κατα τη διαρκεια απεργιων, που μας υποχρεωνουν να εργαζομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παιδιά δεν ξενερώνουν όταν έχουν ένα όραμα μπροστά τους.

    Μακριά από μένα κλισεδάκια και βιβλιαράκια.Εξάλλου θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει αντιληπτό απ'το ύφος της γραφής μου αυτό.

    Αν όμως πάμε στο μέτωπο μόνο με το όπλο του συνδικαλισμού να με συγχωρείτε αλλά είμαι της άποψης ότι θέλει άλλο μοντέλο συνδικαλισμού για να διεμβολίσεις το σύστημα...

    Οι έχοντες λίγη ιστορική γνώση θα καταλάβουν που αναφέρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.