Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Κάτι μου βρωμάει με τις προτάσεις για “γενική 24ωρη απεργία” στον Τύπο

γράφει Ενας Παλιός
Οταν μια επιχείρηση Τύπου και ΜΜΕ πετάει στην ανεργία και τη φτώχεια, με πρωτοφανή αγριότητα,  δεκάδες συναδέλφους μας, για να ακολουθήσει στη συνέχεια και η άλλη επιχείρηση και μετά η άλλη, φαίνεται σωστό από τη σκοπιά των εργαζομένων το να πιέζουν τα σωματεία τους για να απεργήσουν παντού στον κλάδο της Ενημέρωσης. Είναι όμως πράγματι η καλύτερη απάντηση των εργαζομένων ή μήπως είναι η ευνοϊκότερη εξέλιξη για τους εργοδότες, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση εντελώς ανώδυνα; Χωρίς, δηλαδή, να επιστρέψει κανείς απολυμένος στη δουλειά του, χωρίς να σταματήσει το κύμα των απολύσεων και δίχως, έστω, να “στραπατσαριστεί” το ατομικό ίματζ κανενός επιχειρηματία, καμιάς  εφημερίδας ή καναλιού, ραδιοφώνου κ.λπ;
Υποθέτω -δηλαδή είμαι βέβαιος- ότι η Ενωση των ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ) στην περίπτωση κήρυξης  24ωρης “γενικής απεργίας” αορίστως κατά των απολύσεων δεν πρόκειται να τρέξει στα δικαστήρια για να την βγάλει “παράνομη”. Θα την αφήσει… να ξεχαστεί, για να μην πω ότι θα την αξιοποιήσει για να αποσπάσει κάποιο νέο προνόμιο-αντάλλαγμα  από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες στη πραγματικότητα θα τσεπώσουν τα μεροκάματα της απεργίας, θα γλιτώσουν ο κόστος του τυπογραφείου (χαρτιά, ΔΕΗ κ.λπ) και θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την αιματοχυσία εφαρμόζοντας το πρόγραμμα των ομαδικών απολύσεων, αφήνοντας, ταυτόχρονα,  και τα σωματεία να εμφανίζονται στην συνδικαλιστική πασαρέλα ως “αγωνιστικά” (μή χέσω). Το πράγμα φυσικά θα άλλαζε μόνο αν τα σωματεία προχωρούσαν σε 48ωρη απεργία που θα απειλούσε τα φύλλα του Σαββατοκύριακου -απεργία είτε σε έναν εργοδότη είτε σε όλους μαζί.
Αυτά τα γράφω μόλις έμαθα ότι η “συνέλευση των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ ζήτησε από τις Ενώσεις του Τύπου την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας και όχι ξεχωριστής στο ΒΗΜΑ ή στον ΔΟΛ“!
 Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, αγαπητοί συνάδελφοι.
Αναδημοσίεση από syspeirosi.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.