Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ενημερωτικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της Συντονιστικής Γραμματείας του:
ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ
Αθήνα 29/10/2010
Θέμα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ
                του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ με τον ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ του
                ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, αποτελούμενη από τους Μ. Γκανά, Στ. Πρωτολάτη και Ε. Γκιλάκη, παρουσία εκπροσώπων στο ΑΠΕ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, συναντήθηκαν – ύστερα από την εκπεφρασμένη θέληση των εργαζομένων στο ΑΠΕ – με το νέο Γενικό Δ/ντη του Πρακτορείου, Ηλ. Μάτσικα, προς διευθέτηση – επίλυση διαφόρων θεμάτων, που άπτονται εργασιακών σχέσεων, αμοιβών του προσωπικού κλπ και ειδικότερα:
α. Ανταλλαγή απόψεων στις ενδεχόμενες επιπτώσεις, από τις σχεδιαζόμενες εσωτερικές διοικητικές μετατάξεις, του προσωπικού σε συνάρτηση με τις καταβαλλόμενες αποδοχές αλλά και ενδεχόμενες ανατροπές του προγραμματισμού οικογενειακών, επαγγελματικών και άλλων αναγκών των εργαζομένων. Στο ευρύτερο πλαίσιο συζήτησης των εργασιακών σχέσεων απασχόλησε και το θέμα που έθεσε ο εκπρόσωπος του Πρακτορείου, όσον αφορά το ημερήσιο ωράριο εργασίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πρακτορείου.
β. Προτάσεις κοινού συντονισμού ενεργειών (με τις συνδ/κες Ενώσεις του Κλάδου ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ κλπ), παρέμβασης στα συναρμόδια ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης εντολής εκταμίευσης χρημάτων για την  έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των εργαζομένων στο ΑΠΕ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Στο θέμα των διοικητικών εσωτερικών μετατάξεων του προσωπικού ο Γενικός Δ/ντης δεσμεύτηκε ότι: όλες οι μετατάξεις θα πραγματοποιηθούν απαρέγκλιτα μόνο με την συναίνεση του εργαζομένου, διαφορετικά δεν θα πραγματοποιηθούν.
Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της ενημέρωσης (Πρακτορεία Ειδήσεων, Δημοτικά Ραδιόφωνα, ΕΡΤ κλπ) γίνεται υπό προϋποθέσεις «γκεμπελίστικης» κυβερνητικής προπαγάνδας – με κοινωνικούς αυτοματισμούς – όλοι εναντίον όλων, με ιδιαίτερη στοχοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.
Η ΕΠΗΕΑ οφείλει να μην αποδεχτεί οποιαδήποτε περαιτέρω (μετά τις «μνημονιακές» μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων στο Πρακτορείο) καταστρατήγηση συμβατικών υποχρεώσεων, αλλά και της εργατικής νομοθεσίας, επιτρέποντας την καταχρηστική μέσα από δημιουργικές λογιστικές, επιμήκυνση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων και τα προσχήματα και τις παράνοιες της ‘αοριστολογίας’, σε βάρος πάντα των εργαζομένων.
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΑΣΗΣ διατύπωσε με σαφήνεια τη θέση των τριών μελών στο ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και είναι:
Να εκδοθεί άμεσα από το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ ανακοίνωση – κοινοποίηση με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα αποδεχθεί ουδεμία – περαιτέρω βλαπτική μεταβολή ( πχ ωραρίου εργασίας) και να καλεί τους συναδέλφους στο Πρακτορείο, να μην αποδεχθούν στη πράξη οποιαδήποτε παράνομη και καταχρηστική ρύθμιση των εργασιακών τους σχέσεων, που εκτός των άλλων δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, σε ανάλογο αντικείμενο εργασίας.
Ανάλογη ξεκάθαρη – τοποθέτηση, επί του θέματος θα πρέπει να έχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μελών της ΕΣΗΕΑ αλλά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο, στις διεκδικήσεις του προσωπικού.
Ευελπιστούμε ότι ο νέος Γενικός Δ/ντής του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ, δεν έχει κανένα λόγο να μην λάβει σοβαρά υπόψη του το δίκαιο των αιτιάσεων των εργαζομένων στο Πρακτορείο, αφού η ανακοίνωση της ΕΠΗΕΑ θα τεκμηριώνεται και από νομικής πλευράς ) σχετική νομοθεσία, αποφάσεις Δικαστηρίων κλπ).
Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 αντιπροσωπεία του ΔΣ θα πρέπει να παρευρίσκεται  στους χώρους εργασίας στο ΑΠΕ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ για να υπερασπιστεί τις συλλογικές αποφάσεις των εργαζομένων.
Εμμονές ή διάφορες «παρερμηνείες» θα κριθούν ταυτόχρονα με την άμεση προσφυγή των συνδικαλιστικών Ενώσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας κά, πέραν των όποιων άλλων συνδικαλιστικών παρεμβάσεων.
Η συντονιστική Γραμματεία του «ΔΙΚΤΥΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.