Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η απάντηση στην αδιαλλαξία και στον αυταρχισμό είναι ο ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας.

Οι απόπειρες ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων στο ΔΟΛ δεν κάμπτουν τη θέληση δεκάδων εργαζομένων, που επί τρείς συνεχόμενες ημέρες διαδηλώνουν μαζικά, έξω από τη Μιχαλακοπούλου, για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους και το σταμάτημα των απολύσεων.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας του ΔΟΛ Γεν. Οικονομικός δ/ντής  στα δικαστήρια εκτός των άλλων ανέφερε το πώς αντιλαμβάνεται τα «κοινωνικά κριτήρια» !!! του μακελλέματος  των εργαζομένων που απολύθηκαν, υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι «αναγκαίες» για τη σωτηρία του Ομίλου, προκαλώντας περαιτέρω έκρηξη οργής και αγανάκτησης όταν:
Η συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων είναι εργαζόμενοι που αμείβονται στα όρια των ΣΣ Εργασίας με δεκαετή – εικοσαετή υπηρεσία στον Οργανισμό, και σε κρίσιμες ηλικίες που είναι σχεδόν αδύνατη η επανένταξη τους στη παραγωγή. Στα ονόματα των απολυμένων βρίσκονται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, άνθρωποι που θα τους πάρουν αύριο οι τράπεζες το σπίτι τους ή δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στια άμεσε ανάγκες των οικογενειών τους.
Είναι προφανές γιατί υπάρχει τέτοια αντίδραση των εργαζομένων στο ΔΟΛ, που δεν κάμπτεται, ούτε από τις «φιλικές» παραινέσεις  τις άθλιας διαμεσολάβησης του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Κλάδο, που υπονομεύει τον αγώνα αυτό εκ των έσω. Ο αγώνας των εργαζομένων στο ΔΟΛ όπως ανέφερε το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, είναι ο εφιάλτης των συμβιβασμένων ηγεσιών, και των πολιτευτών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.