Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Είναι ώρα ευθύνης για όλους και για όλα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους και για όλα.
Η ανατροπή των συσχετισμών στην ΕΠΗΕΑ ενδεχομένως να κριθεί σήμερα από ελάχιστες ψήφους. Η ευρεία συσπείρωση των δυνάμεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, («ανίερη - συμμαχία» κατά την ΑΣΚ), δίνει σήμερα με σοβαρές προοπτικές τη μάχη για την ανατροπή της μονοπαραταξιακής ‘πλειοψηφίας’, που κινείται στα όρια της ίντριγκας και της διαπλοκής αναδεικνύοντας τις πιο άθλιες μορφές συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.
Ενδεχόμενη απώλεια μιας και μόνο έδρας από την ΑΣΚ, αλλάζει άρδην όλους τους συσχετισμούς στο ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, θέτοντας τέλος στις μονοπαραταξιακές κυριαρχίες.
Και αν κρίνουμε από την ποσότητα της λάσπης που εξαπολύθηκε, ενάντια σε αυτή την νέα ενότητα που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ, αναμφίβολα προκαλέσαμε ισχυρό φοβικό σοκ στον κάθε λογής  «αγωνιζόμενο Γκόρτσο» που εναγωνίως υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια». Πρέπει να το παραδεχτούμε. Ανεβάσαμε στα ύψη την ποσότητα και την ποιότητα της παροχολογίας της τελευταίας στιγμής.
Η τιμή της «καρέκλας» έσπασε κάθε ρεκόρ.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ είναι έτοιμο να διαχειριστεί τη συνέπεια αυτής της ανατροπής, οικοδομώντας τη νέα ενότητα για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ώστε:
να μπουν στο επίκεντρο της συλλογικής δράσης οι αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων – ανέργων συναδέλφων μας.
 Εγχείρημα που απαιτεί συλλογική αναδιοργάνωση και αλλαγή συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας αιτημάτων και σχέσεων με τους εργαζόμενους όσο και σε μορφών διεκδικήσεων (οι τουφεκιές στον αέρα δεν έχουν στόχο, δεν έχουν αποτέλεσμα).
Μιας νέας ταξικής ενότητας που δεν λογοδοτεί και δεν εκχωρεί την αυτονομίας της σε κανένα κομματικό μηχανισμό, χωρίς πελατειακές σχέσεις και εξαρτήσεις κάθε είδους και μορφής, χωρίς να αναπαράγει χειροκροτητές ή άλλες «αυθεντίες» στο κυνήγι των μαγισσών.
Συνθήκες και όρους που πρέπει εδώ και τώρα να τους επιβάλλει με την ψήφο.
Να δίνονται πραγματικές μάχες σε κάθε Μέσο και με όλα τα μέσα
 για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.
Η επιλογή είναι ατομική, οι συνέπειες όμως αφορούν όλους μας.

2 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΓΟΝΙΩΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.