Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Οδηγίες από την Εφη Αχτσιόγλου για το Δώρο Πάσχα

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα προς τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 12/4/2017, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχοντας σαν κορυφαία προτεραιότητα την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Πάσχα και ως εκ τούτου παραβίασης της.. σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων για να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στην διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμα τους στο Δώρο Πάσχα.
Προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2017 είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2017 μέχρι 30-04-2017.
Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως.
- από το facebook της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.