Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πρώτα “‘έκλεψαν” το ταμείο των ΜΜΕ, τώρα δανείζουν με τόκο τον ΕΔΟΕΑΠ

Η χορήγηση δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ με τροπολογία που θα ψηφιστεί αύριο, χαιρετίζεται ως “καινοτόμα” και “σωτήρια” παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει το ταμείο υγείας και πρόνοιας των δημοσιογράφων-υπαλλήλων-εκδοτών ΜΜΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ. Και σίγουρα είναι “καινοτομία” να κλέβεις πρώτα τα αποθεματικά ενός εύρωστου ταμείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και κάτι, να τα εξαφανίζεις στη μαύρη τρύπα του ΕΦΚΑ και μετά να το παίζεις σωτήρας, με έντοκο δάνειο.
Το δάνειο είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην απειλούμενη κατάρρευση του ΕΔΟΕΑΠ από τον Μάϊο καθώς τα διαθέσιμα χρήματα φθάνουν ίσα-ίσα για τις συντάξεις και τους μισθούς ως τέλος Απριλίου.
Με τα 10 εκατ. θεωρείται πως θα τσουλήσει ο οργανισμός μέχρι την αλλαγή του σε ένα ενιαίο μεγάλο ταμείο υγείας για όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ.
Μέχρι τότε βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος, καθώς οι εργοδότες δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη. Τη μία αρνούνται πόρο και μιλάνε για (μειωμένες) εργοδοτικές εισφορές, και την άλλη μιλάνε για πόρο ύψους 2% μόνο. 
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις από τη δική τους πλευρά, είναι διχασμένες, χωρίς ενιαία γραμμή και θέση. 
Οπότε τον τόνο δίνουν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές που διαπραγμαγεύτηκαν και συνεχίζουν να διαπραγματεύονται ως ζητιάνοι με τους κυβερνητικούς και τους εργοδότες.
Το δάνειο που θα δώσει ο ΕΦΚΑ είναι έντοκο και θα πρέπει να αποπληρωθεί ως τις 31 Δελεμβρίου 2017 σε 4 δόσεις και πρόκειται ουσιαστικά για ένα μνημονιακό δάνειο, το οποίο οι συνδικαλιστές δέχονται χωρίς καμία αντίδραση.
Αναδημοσίευση:mediatvnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.