Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

... ΠΟΣΠΕΡΤ κατά Βορίδη για την ΕΡΤ ...


Ο γνωστός ως «ο άνθρωπος με το τσεκούρι», βουλευτής σήμερα, ενίοτε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, M. Βορίδης, μεγαλοδικηγόρος και υπερασπιστής της γνωστής ENERGA, ακολουθώντας την ίδια ρητορική της οικογένειας Μητσοτάκη και των άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει να λασπολογεί, να συκοφαντεί και προσπαθεί να παραπλανεί το όποιο ακροατήριο, ακόμα και τη Βουλή.
Ο εν λόγω αμετροεπής βουλευτής, στη διάρκεια της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εχθές στη Βουλή, εξέμεσε πάλι για την ΕΡΤ, έχοντας ως άλλοθι τον έλεγχο της διοίκησης της ΕΡΤ για τα πεπραγμένα της και κρινόταν για τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα λειτουργίας. 
Δεν μας εξέπληξε το γεγονός της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αναμενόμενο. 
Από εκεί όμως και πέρα, να μιλά ο κ. Βορίδης για διαφάνεια, για ανταποδοτικό τέλος, για χρηστή διαχείριση, ισονομία και για μια μικρή και ευέλικτη ΕΡΤ του ενός καναλιού και ενός ραδιοφώνου, τύπου ΝΕΡΙΤ, πάει πολύ. Ξεπερνά τα όρια της λογικής όταν θέλει να ξεχάσουμε το πρόσφατο παρελθόν και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της δικής του διαδρομής. 
Δεν επέπληξε την ΕΡΤ για τη στάση της ΠΟΣΠΕΡΤ απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αν και αυτό το περιμέναμε. 
Κύριε Βορίδη 
Αν έχετε ξεχάσει, κατά την άποψή μας αδύνατο, το τι γινόταν στην ΕΡΤ επί εποχής Νέας Δημοκρατίας, περί διαφάνειας, ανταποδοτικού τέλους, χρηστής διαχείρισης, ισονομίας κλπ και αν δεν έχετε διαβάσει τις πολλές απαντήσεις μας στον αρχηγό σας κ. Μητσοτάκη, αλλά και σε άλλα στελέχη σας, σας υπενθυμίζουμε μερικά. 
Η περίοδος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στο πρόσφατο παρελθόν και για ό,τι αφορά την ΕΡΤ, έχει τα εξής :
• Μια μικρή και ευέλικτη ΝΕΡΙΤ που εσείς επιθυμείτε, δεν είναι το εχέγγυο για την ισονομία. Η ΝΕΡΙΤ ήταν αυτή που λόγω της «ισονομίας» έμεινε ακέφαλη από Ελεγκτικό και Διοικητικό Συμβούλιο που παραιτήθηκαν για παρεμβάσεις της κυβέρνησης και τη μη μετάδοση τότε του αρχηγού της αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη. Που οι παρεμβάσεις της αρμόδιας Υπουργού κας. Βούλτεψη σε ανάλογη ερώτηση, έμειναν παροιμιώδεις όταν απάντησε : ότι μιλάει με τη γάτα της και με όποιον θέλει, εννοώντας τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ.

• «Για δες ποιος μιλάει» για χρηστή διαχείριση και διαφάνεια, όταν επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Χ. Παναγόπουλο και «πρώτα βιολιά» στο διοικητικό συμβούλιο τον Μενέλαο Δασκαλάκη και τον Διονύση Ζακυνθινό, ηγετικά στελέχη στο σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε όργιο κατασπατάλησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, όταν οι παράνομες αναθέσεις, το πάρτυ των μπόνους στην «αυλή» τους, οι στρατιές συμβούλων συγγενών των υπουργών και άλλων που δεν πατούσαν στην ΕΡΤ, με υπέρογκες αμοιβές και με επιπλέον μπόνους, όταν πολλοί από αυτούς παρείχαν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους σε άλλα ιδιωτικά ΜΜΕ ! όταν τα μεγάλα ελλείματα κρύβονταν πίσω από δάνεια τραπεζών, τα οποία αποπληρώθηκαν από μεταγενέστερες διοικήσεις με μεγάλες περικοπές σε πρόγραμμα και μισθούς και άλλα πολλά.

Όλα αυτά μπορείτε να τα ρωτήσετε από τον υπόδικο τότε επικεφαλής της ΕΡΤ Χ. Παναγόπουλο ή το συνάδελφό σας Δημητρακόπουλο, μια κι αυτές τις ημέρες, μετά από πολλές αναβολές δικάζονται στο Εφετείο Κακουργημάτων για τα παραπάνω.

Όλα τα παραπάνω, χωρίς ντροπή και με απύθμενος θράσος, μαζί με τις μετρήσεις της NIELSEN – AGB, χρησιμοποιήθηκαν από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία για να λοιδορηθούμε, να αποκαλούμαστε ακόμα και «ιερές αγελάδες» για να δικαιολογηθεί το μαύρο της ΕΡΤ.

• Για το ανταποδοτικό τέλος που ανακαλύψατε ότι είναι μεγάλο (3 ευρώ). Ούτε αυτό θυμάστε ότι εσείς το επιβάλλατε σε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση υποπολλαπλάσια (το 1/10) της σημερινής ΕΡΤ ; Εσείς δεν επιβάλλατε την υποχρέωση, παράνομα και καταχρηστικά, η ΕΡΤ να υποχρεούται να δίνει μεγάλο μέρος από αυτό στη μαύρη τρύπα του χρέους ; Δε μας λέτε όμως, πέρα από αερολογίες που θα βρείτε αυτό το ποσό και μέσω ποιών φόρων αυτό θα αναπληρωθεί.

Αφήσατε την ΕΡΤ χωρίς εξοπλισμό και χωρίς τη δυνατότητα εκπομπής, με στόχο να κατευθύνετε αυτή τη λειτουργία στα ιδιωτικά κανάλια που ίδρυσαν τη μονοπωλιακή DIGEA, έτσι ώστε να πλουτίζουν από τη μεταφορά σήματος εις βάρος των τηλεοπτικών σταθμών και της ΕΡΤ, του ανταποδοτικού της τέλους και εν τέλει της κοινωνίας που με «κροκοδείλια δάκρυα» νοιάζεστε γι’ αυτήν. 
Αφού φτωχοποιήσατε αυτή την κοινωνία και οι ίδιοι παραδέχεστε έμμεσα πλην σαφώς ότι το 1,5 ευρώ ανά νοικοκυριό (4 άτομα) μπορεί να λύσει τα προβλήματα της επιβίωσης, το μόνο που μας απομένει είναι να σας πούμε ότι άξια έχετε γίνει μέλος της σχολής Πάγκαλου. 
Κύριε Βορίδη 
Αν ενδιαφέρεστε για το πού πάει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ, σαν υπερασπιστής ! του «δικαίου» της ENERGA, της γνωστής εταιρίας με το σκάνδαλο στην ηλεκτρική ενέργεια και εις βάρος της κοινωνίας, σας προκαλούμε να μας πείτε ποιο ποσό από το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει εισπράξει η ENERGA μέσω των λογαριασμών ρεύματος και δεν το έχει αποδώσει στην ΕΡΤ ; θα κάνετε κάτι γι’ αυτό ; να περιμένουμε να μας καταθέσει ο πελάτης σας αυτό το ποσό ; ή να εγκαλέσουμε τη διοίκηση γιατί δεν έχει κάνει τα νόμιμα ώστε κι εσείς να συνεχίσετε την υπεράσπιση στα δικαστήρια αυτής της εταιρίας για τον «επιούσιο» ; 
Κύριε Βορίδη 
Ελπίζουμε ότι σας θυμίσαμε μερικά από τις ημέρες της «αγνής» Νέας Δημοκρατίας που ενδιαφέρεται για την κοινωνία ! με παραπλανητικές δηλώσεις και υποσχέσεις, φρούδες ελπίδες, και ψέματα δικά σας και του χώρου που υπηρετείτε σήμερα. 
Βέβαια μερικά από τα παραπάνω που σας υπενθυμίζουμε, ίσως να μην έγιναν όταν εσείς ήσασταν στη Νέα Δημοκρατία. 
Μπορεί, σαν ενταγμένος σε αυτές, να υπερασπιζόσασταν τις ιδέες της ΕΠΕΝ, ή του Εθνικού Μετώπου ή του ΛΑΟΣ, όμως λόγω του ότι «παίζετε» αρχηγικό ρόλο στο σημερινό κόμμα σας, έπρεπε να τα γνωρίζετε. 
Τελικά, ο τρόπος που πολιτεύεστε δείχνει ότι δεν παραδειγματίζεστε από το παρελθόν σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.