Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Οι τράπεζες κλείνουν τις στρόφιγγες στην «Ιριδα»

Τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο ∆ΟΛ, εκ των πραγµάτων επηρέασαν και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στις οποίες συµµετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης.
Μία από αυτές ήταν η εκτυπωτική µονάδα «Ιρις Εκδοτική», το πιο σύγχρονο πιεστήριο που διαθέτει η χώρα. Το γεγονός ότι επί έναν και πλέον χρόνο η συγκεκριµένη επιχείρηση αδυνατούσε να λάβει οποιαδήποτε απόφαση, από τη στιγµή που δεν υπήρχε ουσιαστική συµµετοχή στη λήψη των αποφάσεων της πλευράς Ψυχάρη, εκ των πραγµάτων κάποια στιγµή θα οδηγούσε σε αδιέξοδο και την «Ιριδα».
Αν µέχρι και σήµερα έχει αποφευχθεί το µοιραίο, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις.. προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση, αλλά και κυρίως οι εργαζόµενοι στην επιχείρηση. Ωστόσο, αυτοί που παρακολουθούν από µέσα τις εξελίξεις υποστηρίζουν ότι εδώ και δεκαπέντε ηµέρες άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγµατα και στην «Ιριδα».
Ενας από τους λόγους είναι η απροθυµία των τραπεζών να συνεργαστούν µε την επιχείρηση, συνεχίζοντας να παρέχουν ρευστότητα στην εκτυπωτική µονάδα. Παράλληλα, και σύµφωνα µε καλά ενηµερωµένες πηγές, οι τράπεζες ζήτησαν από τον ισχυρό άνδρα του «Πήγασου», Φώτη Μπόµπολα, να βάλει χρήµατα για να ξεπεράσει τον σκόπελο το µαγαζί. Ο εκδότης του «Εθνους» όχι µόνο δεν αποδέχθηκε το αίτηµα, αλλά, απεναντίας, φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να επιχορηγεί τις εκδόσεις των υπολοίπων.
Ετσι, τα χρήµατα που εισέρρευσαν από την πλευρά Μπόµπολα δεν ξεπέρασαν τις 50.000 ευρώ, την ώρα που απαιτούνται περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ µέχρι τον Ιούνιο, για να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της «Ιριδας».

Πάντως, ο Μπόµπολας έχει διαµηνύσει στις τράπεζες ότι θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη αν κάποια στιγµή η επιχείρηση «κατεβάσει διακόπτες» εξαιτίας της αδυναµίας να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς εργαζόµενους και προµηθευτές. 
ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ  Στο πλαίσιο των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστηµα, ο Φώτης Μπόµπολας φέρεται να καλοβλέπει το σενάριο της συγχώνευσης του πρακτορείου διανοµής «Ευρώπη» µε την εκτυπωτική µονάδα «Ιρις Εκδοτική». Αυτή, µάλιστα, είναι µια πρόταση που έχει παρουσιάσει στις τράπεζες.
Πρόκειται για µια ιδέα του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Μπόµπολα και νυν εκδότη του «Ελεύθερου Τύπου», Αλέξη Σκαναβή, ο οποίος επιµένει ότι επιβάλλεται, εκτός από τη συγκεκριµένη συγχώνευση, να προχωρήσει και η ενοποίηση των δύο πρακτορείων διανοµής. Ωστόσο σε πρώτη φάση ο Μπόµπολας προωθεί προς υλοποίηση το σχέδιο του διευθυντή του πρακτορείου διανοµής «Ευρώπη», Νίκου Παπαδόπουλου, για τη συγχώνευση µε την «Ιριδα».
πηγή: Secret / Παραπολιτικά (parapolitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.