Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΗΕΑ & ΕΔΟΕΑΠ

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι πιο κομβικήδεκάδες συνάδελφοι/σες, που εντάσσουν τη συλλογικότητα τους στο ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-2ης μέχρι σήμερα συνδικαλιστικής δύναμης, σε προβολή εκλογικής αντιπροσώπευσης στην ΕΠΗΕΑ –ΠΟΕΠΤΥΜ αλλά και όλο περισσότερων συναδέλφων, ανεξάρτητα από ποιο γυάλινο πύργο, με παραμορφωτικούς καθρέπτες που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, συνήθως  με δύσθυμη ανοχή αντιλαμβάνονται σήμερα, τι χαλκεύεται  από ποιους, και με ποιες σκοπιμότητες  εξυπηρετούνται οι ιδιοτέλειες .

Σε μία πρώτη αποτίμηση, θετικά είναι τα πορίσματα, στη μάχη που δώσαμε στο τομέα της ενημέρωσης των συναδέλφων, ενάντια στο καθεστώς σιωπής και απαξίωσης κάθε συλλογικής έκφρασης, που επιχείρησε για ευνόητους λόγους ως καθεστώς το ολιγαρχικό συνδικαλιστικό μόρφωμα –οικείο εργοδοτών και πολιτικής εξουσίας  συναλλασσόμενο ερήμην μας και με τη βαρβαρότητα της άγνοιας .

Τεκμήριο «αθωότητας», σε επιλογές ζωής δεν μπορεί πλέον να αναγνωριστεί, ακόμη και σε συνθήκες απόγνωσης –φόβου για την επόμενη μέρα που ο καθένας συνάδελφος /σα τις βιώνει ως προσωπική τραγωδία.

Πολύ αργά για δάκρυα, η μάχη πλέον δίνεται και με το χρόνο, το επερχόμενο ντόμινο εξελίξεων, μέσα από αγοραίους ρόλους και δουλειές συγκυρίας: όλα για ξεπούλημα;

Πίσω από κλειστές πόρτες συνομολογήθηκαν τετελεσμένα, παζαρεύτηκαν non paper εργοδοτών, υποθηκεύτηκε και υποθηκεύεται με τις ανάλογες ανταμοιβές (βλ. έμμισθες ανταμοιβές- διορισμοί συνδικαλιστών κ.λ.π.) το παρόν και το μέλλον μας.

Μέσα σε θολό και ανερμάτιστο τοπίο σε μία νύχτα –αμαχητί, εκποιήθηκαν σε τιμή ευκαιρίας δικαιώματα και κατακτήσεις μας από χρυσοκάνθαρους.

Ραντιέρηδες (επεξ. ο εισοδηματίας, ο προσοδούχος που λαμβάνει εισόδημα, από τόκους &  ενοίκια ) & Κομπραδώροι (επεξ. διαμεσολαβητές ανάμεσα σε ξένα αφεντικά και τους ντόπιους πελάτες –σε αποικιακό καθεστώς), θα ήταν πιο φειδωλοί στη θεατρικότητα τους στο γνωστό ριάλιτι  με κατασκευασμένους «επιζώντες» σε συνθήκες κλειδαρότρυπας.

Συνάδελφε /σα ,

Μη χρησιμοποιήσεις  αυτοκαταστροφικά  τη ψήφο σου ενάντια στον εαυτό σου, την οικογένεια σου… ενάντια στους συναδέλφους σου…

Δυο μέρες πριν από την ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης.

Ευδιάκριτα οι εφιάλτες οδηγούν τους «Μήδους» πίσω από τις γραμμές μας για να μας πλαγιοκοπήσουν.

Οι σημαίες του αγώνα μας είναι ακόμα ορατές και όρθιες.

Εμείς που δεν υπογράψαμε τη συνθηκολόγηση, δεν μας άφησαν  ζωτικό χώρο να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω.

Νομίζετε ότι έχουμε άλλη επιλογή πέραν το να αντισταθούμε με  αξιοπρέπεια;

Εάν περάσουν οι «Μήδοι» θα εξαρτηθεί και από την επιλογή του καθένα.



Για την
Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Μελών Διοικητικού Συμβουλίου 

Παναγιώτης  Σκουτέρης

Γιάννα Σακελλαρίου

Ηλίας Αργυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.