Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Αιφνίδια εισαγγελική παρέμβαση για τον ΔΟΛ...

Μιχαλακοπούλου: Λίγη ντροπή!
Την οργή των στελέχη και εργαζομένων του ΔΟΛ είχε προκαλέσει προ ημερών, άρθρο του επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη σχετικά με τις οφειλές που έχει ο ΔΟΛ προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Ο Κουρτάκης μάλιστα στο κείμενό του υπό τον τίτλο "Στάση πληρωμών σε Εφορία και Ταμεία από τον ΔΟΛ - Η παρασιτική λειτουργία του Οργανισμού αλλοιώνει τον ανταγωνισμό" ανέφερε χαρακηριστικά: «Οι τραπεζίτες, κατά πάσα πιθανότητα και ο εκκαθαριστής, βρίσκονται αντιμέτωποι με το κακουργηματικής μορφής αδίκημα της απιστίας, ειδικά αν χορηγηθεί..
η επιπλέον δανειοδότηση των 3,5 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις στον ΔΟΛ παρακολουθούνται και από τους αρμόδιους εισαγγελείς...».
Το άρθρο Κουρτάκη είχε προκαλέσει την οργή στελεχών της Μιχαλακοπούλου (δείτε ΕΔΩ) που έκαναν λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» θεωρώντας ότι αυτό όλο εντάσσεται σε μια γενικότερη εκστρατεία κατά των εντύπων του ΔΟΛ μετά και την κυκλοφορία της νέας ανταγωνιστικής εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» που θεωρούν πως αντιγράφει «Τα Νέα» και «Το Βήμα».
Σήμερα με κείμενο που δημοσιεύεται στην στηλη Πολιτικός Καφές του Γιάννη Κουρτάκη  πληροφορούμαστε ότι η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη (μετά και το προηγούμενο άρθρο Κουρτάκη) έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Αμεση ήταν η αντίδραση από τον ΔΟΛ με κείμενο στο vima.gr, το οποίο υπό τον τίτλο «Λίγη ντροπή» και με την υπογραφή «ΤΟ ΒΗΜΑ» αναφέρει: "Μαθαίνω ότι αιφνιδιαστικά η Εισαγγελία Διαφθοράς έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος που εκδίδει «έντυπα-απομιμήσεις», τα οποία απορούν γιατί δεν κλείνει ο ΔΟΛ (!!!).
Η εισαγγελική παρέμβαση προκαλεί, όπως λένε νομικοί και δικαστικοί κύκλοι, πλήθος ερωτημάτων, αφού από τη μία ερευνά εάν ζημιώνονται τα συμφέροντα των τραπεζών και από την άλλη ουσιαστικά «υπονομεύει» τη διαδικασία που οι ίδιες οι τράπεζες διεκδίκησαν και πέτυχαν δικαστικά με την έκδοση της με αριθμό 963/2017 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους ως πιστωτών του Οργανισμού.
Για να διασφαλίσουν δηλαδή τα συμφέροντά τους, οι τράπεζες, μέσω του ειδικού διαχειριστή που έχει οριστεί, έχουν εφαρμόσει πιστά και κατά γράμμα την απόφαση του Πρωτοδικείου. Η χρονική συγκυρία της εισαγγελικής παραγγελίας προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς συμπίπτει με την έναρξη της διαδικασίας πλειστηριασμού του ΔΟΛ, που αποσκοπεί στο να εισπράξουν οι τράπεζες το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα. Ο ειδικός διαχειριστής που διόρισε το Πρωτοδικείο ολοκλήρωσε το έργο του μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα τηρώντας (ως είχε υποχρέωση άλλωστε μαζί με τις τράπεζες) τα ρητά οριζόμενα στη δικαστική απόφαση και κράτησε «ζωντανά» τα μέσα του ΔΟΛ αναζητώντας υποψήφιο επενδυτή.
Και ενώ όλες οι κινήσεις των τραπεζών γίνονται αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου και της δικαστικής απόφασης, στο παρά ένα κάποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη διαδικασία με την αξιοπερίεργη παρέμβαση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, που υπερβαίνει κάθε όριο νομιμότητας και λογικής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.