Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η κρίσιμη συνάντηση για την άνευ όρων παράδοση του ΕΔΟΕΑΠ!

O Πάνος Κυριακόπουλος που εκπροσωπεί τους καναλάρχες, με το ζόρι, λέει, συμφωνεί για πόρο 2%! 
Κυριολεκτικά στο παρά ένα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις συγκεντρώνονται σήμερα το μεσημέρι στις 12.00, μετά από πρόσκληση της ΠΟΕΣΥ για να αποφασίσουν τη “γραμμή” που θα ακολουθήσουν για τον ΕΔΟΕΑΠ ενόψει της νέας 3μερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας μεθαύριο Τετάρτη.
Στη σύσκεψη, από την ΠΟΕΣΥ έχουν κληθεί τα προεδρεία όλων των συνδικαλιστικών ενώσεων, τα μέλη των οποίων προβλέπεται να ενταχθούν στον νέο ΕΔΟΕΑΠ.
Η συνάντηση γίνεται ουσιαστικά τελευταία στιγμή και με τους πρωταγωνιστές του δράματος της εκποίησης και ξεπουλήματος των ασφαλιστικών ταμείων των ΜΜΕ, να στοχεύουν στο να πάρουν το πράσινο φώς για την παράδοση του ΕΔΟΕΑΠ στις απαιτήσεις κυβέρνησης και εργοδοτών. Ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει πλέον χρήματα ούτε για συντάξεις, ούτε για τις παροχές, η συνδικαλιστική ηγεσία που ηγείται της τακτικής διαπραγματεύσεων με εργοδότες και κυβέρνηση (Κουμπιάς-Σαββίδης και λοιποί συνδικαλιστές ενώσεων), φέρνει τον κλάδο των ΜΜΕ προ τετελεσμένων γεγονότων. Να δεχθεί την όποια πρόταση εργοδοτών αλλιώς ο ΕΔΟΕΑΠ κλείνει! Τόσο απλά ξεπούλησαν τα ταμεία. Αρχικά με την παράδοση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ενιαίο ΕΦΚΑ, με τους ίδιους συνδικαλιστές να δηλώνουν βέβαιοι πως δεν θα καταργηθεί το αγγελιόσημο. Και αργότερα όταν καταργήθηκε, να δηλώνουν πως θα πάρουν 200 εκατ. για τον ΕΔΟΕΑΠ! Και πάλι να δηλώνουν πως θα μπεί πόρος 10%. 
Για να φθάσουν σήμερα οι ίδιοι συνδικαλιστές που στο μεταξύ απέκτησαν και θεσούλες συμβούλου, να ζητάνε πράσινο φώς να αποδεχθεί ο κλάδος τη μοίρα του ζητιάνου έναντι εργοδοτών και κυβέρνησης. Γράψαμε ότι η αναλογιστική μελέτη που θα παραδοθεί προτείνει πόρο τουλάχιστον 4% αλλά ο Πάνος Κυριακόπουλος που εκπροσωπεί τους καναλάρχες, με το ζόρι, λέει, συμφωνεί για πόρο 2%! 
Και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να νομοθετήσει κι αν κάνουν πως αγριεύουν τα πράγματα, απειλεί πως με μια διάταξη απλώς καταργεί τον ΕΔΟΕΑΠ! Η ευθύνη των συνδικαλιστών ενόψει της σημερινής σύσκεψης είναι τεράστια. Ουσιαστικά θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα απαιτήσουν δυναμικά το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ ή αν θα τον παραδώσουν ως λάφυρο σε εργοδότες και κυβέρνηση.
Όπως παρέδωσαν χωρίς κιχ, το ένα δισεκατομμύριο ευρώ αποθεματικά του ΕΤΑΠ για να απειλεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως θα κόψει άμεσα με νομοθετική ρύθμιση τις συντάξεις των δημοσιογράφων!
 Πηγή:mediatvnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.