Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Παράνομη, αυθαίρετη & καταχρηστική η επιβολή επιπρόσθετης φορολόγησης της εξαθλίωσης

στο κοινωνικό όσο και στο υφιστάμενο νομικό πεδίο εφαρμογής των κανονιστικών ρυθμίσεων του μνημονίου.

Διευκρινιστικές επισημάνσεις της: Συντονιστικής Γραμματείας του: ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ με θέμα την: «ειδική εισφορά αλληλεγγύης».
Αφορμή της παρέμβασης, είναι οι σοβαρές καταγγελίες συναδέλφων μας απ’ όλα τα ΜΜΕ, που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αναφερόμενες στην απαίτηση καταβολής από αρκετές Δ.Ο.Υ της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», παράνομα και παρερμηνευτικά του προσδιοριστικού πεδίου εφαρμογής του μνημονιακού νόμου.
  • ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η «ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ. Είναι ξεκάθαρα έωλη & παράνομη η απαίτηση επιβολής «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» στα φυσικά πρόσωπα στο δηλωθέν – και αυτοτελώς φορολογούμενο - ποσό της αποζημίωσης λόγω διακοπής της εργασιακής σχέσης, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν αθροίζεται στο ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα, που επιβάλλεται και υπολογίζεται το ποσοστό της «ειδικής εισφοράς».

    Ενισχυτικά πέρα του Ν. 3986/2011-άρθρο29, οι συνάδελφοι /σες, μπορούν να κάνουν χρήση αναφοράς και την διευκρινιστική οδηγία ΠΟΛ: 1167/2-8-2011, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ –Γενική διεύθυνση φορολογίας.
    Επιπρόσθετα επισημαίνουμε ότι: εξαιρούνται της επιβολής, της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» και τα ακόλουθα εισοδήματα:
    Μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία, που χορηγούνται σε πρόσωπα, που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε όσους παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, που υπερβαίνει σε ποσοστό 80%.
  • ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η «ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ (ένεκα συνταξιοδότησης) ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ (που χορηγήθηκε από τον ΕΔΟΕΑΠ για: αγορά ή επισκευή πρώτης κατοικίας στους δικαιούχους). Στην προκειμένη περίπτωση αυθαίρετα γίνεται παρερμηνεία της «ΠΕΡΙΠΤ. Γ΄ της παρ.4 του άρθρου 45 του ΚΦΕ….. που αναφέρει ότι: οι εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημοσίων υπαλλήλων και τα εφάπαξ βοηθήματα που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές εξαιρούνται της –ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Παρερμηνευτικά & αυθαίρετα «αμφισβητήθηκε» κατά πόσο ο ΕΔΟΕΑΠ έχει ξεχωριστό κλάδο πρόνοιας, και εμπίπτει όσον αφορά την καταβολή του εφάπαξ (έναντι ή καθ’ ολοκληρία) στην εξαίρεση επιβολής της «ειδικής εισφοράς».
 Επισυνάπτεται η παρακάτω βεβαίωση, που έλαβε συνάδελφος από τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ και ξεπέρασε σχετικά προβλήματα.
Προσοχή στην τελευταία παράγραφο της βεβαίωσης.

Συνάδελφοι/σες,

Η γνώση είναι δύναμη.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Κανείς εργαζόμενος στα ΜΜΕ να μην νιώσει ότι είναι μόνος του.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με όλα τα μέσα.

                                 Για το
ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ
Τα Μέλη του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ
Στ.Πρωτολάτης, Χρ.Διαμάντης & Πάν.Σκουτέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.