Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλα τα ΜΜΕ .


Δευτέρα 28 ΜΑΙΟΥ 2012
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ

Συγκέντρωση: 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Απεργοί με διάχυτη την αγωνία της επόμενης μέρας, που ανοικτά πλέον εκφράζεται από χιλιάδες συναδέλφους στο Κλάδο.

Απεργοί στο γκρίζο φόντο μιας γενικευμένης & διαβρωτικής  κρίσης εμπιστοσύνης της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης στο Κλάδο.

Απεργοί στο τέρμα αδιεξόδων που μας έχει οδηγήσει η συστημική βαρβαρότητα, αλλά και οι καθεστωτικές συνδικαλιστικές «ηγεσίες»-οι εκάστοτε παρέες των «βολεμένων».
  
(Μειοψηφικές εξαιρέσεις, όπως πάντα ενυπάρχουν-επιβεβαιωτικά).
Αμείλικτα & εύλογα
 ερωτήματα
Το διακύβευμα  της επόμενης μέρας….

Θα είναι η αρχή της κλιμάκωσης ενός  παρατεταμένου αγώνα διαρκείας στον Κλάδο;
ή  
από  άμβωνος επαναλαμβανόμενες "αγωνιστικές" μπροσούρες & διακηρύξεις προθέσεων;

Μονομαχίες με ξύλινα σπαθιά και "χαμένα" ημερομίσθια για να εμπεδωθεί η "μοιραία" για κάποιους και  "αναπόφευκτη" αποδοχή τετελεσμένων….

Συνάδελφοι/σες


Η Συντονιστική γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ
Καλεί:
 όλους τους συναδέλφους/σες να συμμετέχουν μαζικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά στην απεργία της 28ης Μαΐου. 

·        Να  συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο αντίστασης, με όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο, αλλά και από κάθε κλάδο, που εξοντώνεται από τις μνημονιακές πολιτικές.

·         Να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο, το περιεχόμενο αλλά και να εξειδικεύσουμε τα μέσα διεξαγωγής του δικού μας αγώνα. Η επόμενη μέρα να μη μας βρεί και πάλι μόνους & ηττημένους.

Μια νέα ενότητα, που θα αποκόπτει εξαρχής τους δεσμούς - τα δεσμά, που κρατούν «δεμένους» στις συνδικαλιστικές μας Ενώσεις τους εργαζόμενους με τα αφεντικά και τους διευθυντές τους, τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ με τις τράπεζες και τη πολιτική εξουσία και τους εκφραστές της, στην οριζόντια σχέση αλληλεξάρτησης και διαπλοκής.
Στην προοπτική ενός γενικευμένου αγώνα διαρκείας, στο κλάδο, με προγραμματικές στρατηγικές στοχεύσεις, οργάνωση και περιφρούρηση.

Ενός αγώνα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τις απαιτήσεις, τις προσδοκίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας.
Μιας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και οργάνωσης, που θα συγκρούεται καθημερινά, και θα επανακαθορίζει τις στρατηγικές της μέσα από τις παρεμβάσεις σε κάθε εργασιακό χώρο, που εκδηλώνεται η εργοδοτική βία και αυθαιρεσία, που τελευταία αποθρασύνεται και από τις ένοχες σιωπές του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού - βιτρίνας.

Είναι γεγονός ότι δεκάδες συνάδελφοι/σες, απογοητεύονται όταν καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν μόνοι τους εργοδοτικούς εκβιασμούς, πιέσεις, προσβολές και αυθαιρεσίες.
Ο καθένας δηλαδή  να «διαπραγματεύεται» μόνος του - το μέγεθος της εξαθλίωσης του, σε συνθήκες μνημονιακού ολοκληρωτισμού και ακραίας υποτίμησης της ζωής του.

Συνάδελφοι/σες

Το παρόν και το μέλλον μας, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε να την διαχειριστούν «εν λευκώ»οι "επαγγελματίες" του είδους, μιας αποκρουστικής και παραμορφωτικής συνδικαλιστικής διαμεσολάβησης.

Η σύναψη αξιοπρεπών συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η υπεράσπιση καθολικών ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων αλλά και η απαίτηση άμεσης δυναμικής συνδικαλιστικής παρέμβασης, στην καθημερινότητα του τρόμου, για το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ  είναι οι δικές μας απαιτήσεις, οι δικές  μας κόκκινες γραμμές.

Να ακυρώσουμε στη πράξη, και με τη δύναμη του αγώνα της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας, όσοι δηλαδή έχουν συμφέρον να τον δώσουν και να νικήσουν τα ατομικά - ομαδικά συμβόλαια εξαθλίωσης.
Τα πάντα είναι εφικτά.
Όσο  όλοι εμείς εξακολουθούμε να αντιστεκόμαστε, με μια κοινωνία που δεν σκύβει το κεφάλι σε διλλήματα & εκβιασμούς.
Υπάρχει ελπίδα ανατροπής.....

Η Συντονιστική Γραμματεία του : ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ &ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.