Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Όψιμο ενδιαφέρον …. ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ; ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΗΕΑ - ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας )για …… υπογραφή ΣΣΕ!!!!

Δυόμιση χρόνια μετά τη λήξη ισχύος των ΣΣΕ (31/12/2009) και λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η κρίσιμη καταλυτική για τις αμοιβές των εργαζομένων ημερομηνία της 15ης Μαΐου, εξαγγέλλεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΗΕΑ η πρώτη… συνάντηση (μετά από 2,5 χρόνια –Απρίλιο/2012 η σχετική πρόσκληση της ΕΠΗΕΑ στην εργοδοτική οργάνωση) για διαβούλευση και «κατάρτιση και υπογραφή νέων ΣΣΕ» για τους εργαζομένους - συναδέλφους στους τηλεοπτικούς σταθμούς!!!
Δυόμιση χρόνια μετά τον άγριο κανιβαλισμό των εργασιακών σχέσεων αλλά και το πογκρόμ δεκάδων απολύσεων το μονοπαραταξιακό Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ (που σημειωτέον: μετά την ανεξαρτητοποίηση του Αντιπροέδρου, αποτελεί μειοψηφία στο Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ) κοινοποιεί με email, με δική του αυθαίρετη και επιλεκτική επιλογή εκπροσώπους των συνδικαλιστικών παρατάξεων την συγκρότηση … «διαπραγματευτικής» επιτροπής , χωρίς απόφαση Δ.Σ που δεν συγκαλέστηκε ούτε καν σε επίπεδο καθορισμού του ελάχιστου διεκδικητικού πλαισίου, αναζητώντας όπως αναφέρεται στην κοινοποίηση τις ……… «βέλτιστες ισορροπίες», με την εργοδοσία.
Δυόμιση χρόνια μετά τις τυφλές «απεργίες» χωρίς στόχο, στρατηγικές επιλογές και πάνω απ’ όλα κλιμάκωση του αγώνα, θυμήθηκε να πραγματοποιήσει τη πρώτη συνάντηση για να «ακούσει» τις απόψεις των εργοδοτών !!!! Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ αποφάσισε ότι θα παρευρεθεί στην αυριανή συνάντηση με μέλος ή μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούν το ΔΙΚΤΥΟ και δεν επιτρέπουμε σε καμία καθεστωτική μειοψηφία, να καθορίσει ούτε ποιοι ούτε πόσοι από εμάς θα παρευρεθούν στην συνάντηση με την εργοδοσία.

Συνάδελφοι/σες,
Ψηλά τη σημαία του αγώνα που συνεχίζεται με όλα τα μέσα. Εμείς πάντως δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα «νομιμοποιήσουμε» ενδεχόμενες προαποφασισμένες επιλογές σε στημένα παιγνίδια διαφόρων σκοπιμοτήτων.
Οι καταρρέουσες καθεστωτικές συνδικαλιστικές μειοψηφίες, ας συνειδητοποιήσουν ότι πλέον χωρίς ενημέρωση και αποφάσεις του Δ.Σ δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τις προσωπικές τους απόψεις &επιλογές .
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που σηματοδοτήθηκαν και εκφράστηκαν από την μαζική κοινωνική αντίσταση στους εκβιασμούς των τροικανών αλλά και των πολιτικών φορέων και αποδοκίμασε κατηγορηματικά η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τα μνημόνια και με σταθερά βήματα αποδεικνύεται ότι η λαϊκή παρέμβαση και οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά στην ακύρωση τους.

Συνάδελφοι/σες το μείζον, όσο και να ακούγεται οξύμωρο, στην αυριανή πρώτη συνάντηση δεν είναι τι θα «απαιτήσουν» οι εργοδότες των τηλεοπτικών σταθμών αλλά ο βαθμός που η καθεστωτική μειοψηφία του Προεδρείου θα επιχειρήσει (;) να μεταφέρει τους γνωστούς εκβιασμούς περί του λιγότερου «κακού».

Η δυναμική και η προοπτική ενός ανυποχώρητου παρατεταμένου αγώνα διαρκείας με όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Διοικητικούς, τεχνικούς, Δημοσιογράφους) παραμένει ο ισχυρότερος διαπραγματευτικός παράγοντας.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ εκτός από μειοψηφία στο Δ.Σ δημιουργεί και επιτείνει παραλυτικές, αναντιστοιχίες εκπροσώπησης στη βάση των εργαζομένων με τα «πεπραγμένα» και τις επιλογές τους.

Αρκετά πλέον με το ρεαλισμό των συμβιβασμένων «ηγεσιών»


Επιστρέφεται ως επιεικώς χυδαίος και απαράδεκτος.

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ στην ΕΠΗΕΑ καλεί: τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Οι εξελίξεις και στο μικρόκοσμό μας τρέχουν ….. ανατρεπτικά



Μάιος 2012

8 σχόλια:

  1. Εάν ο Γκανάς έχοντας μειοψηφία κάνει ότι γουστάρει στην ΕΠΗΕΑ, τότε συμβαίνουν δύο πράγματα με την αντιπολίτευση: ή είναι για τα μπάζα ή είναι μέσα στο «κόλπο» και αποτελεί μέρος του συστήματος. Όπως και να έχει, κανένα από τα δύο δεν σας τιμά, γι΄αυτό καλύτερα να πάτε στα σπίτια σας. Εμείς τα μέλη έχουμε βαρεθεί τις «κούφιες» καταγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝΕ; ΠΡΩΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ. ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΔΗΛ. ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ; ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ. ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΙ. ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

      Διαγραφή
  2. Φίλε, μας δουλεύουν κανονικά. Εκλέγονται μόνο για συνδικαλιστική ασυλία και από δράση τίποτα. Και καλούν εμάς σε επαγρύπνιση - χωρίς να ντρέπονται - την ώρα που οι εργοδότες μας έχουν σφάξει κανονικά με την δική τους ανοχή. Οι περισσότεροι πλέον είμαστε άνεργοι ή υποψήφιοι άνεργοι. Και το τραγικό είναι ότι η πλειοψηφία που εχει τη δύναμη κατηγορεί τη μειοψηφία. Βρε ουστ. Εμπρός για μια νέα πρόταση στις εκλογές της ΕΠΗΕΑ να αλλάξει κι εδώ το τοπίο. Έχουμε τη δύναμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΕΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ!!!ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.ΕΓΕΡΘΗΤΟ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω συνάδελφε δεν θέλω να με εκπροσωπούν ηγεσίες συνταξιούχων.Νομιζω οτι ήρθε καιρός να ενταχθούν νέα παιδιά με όραμα μέσα στα σωματεία μας μπάς και δούμε καμία άσπρη μέρα γιατί με γκανάδες μόνο μάυρες είδαμε.Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει και η αντιπολίτευση κάτι πίο δυναμικό και να πάει ο κάθένας εκέι που του αξίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχείς απόλυτο δικιο. αυτό χρειάζονται τα μελη μας πραγματικά. όσο για το συναδελφο που θεωρεί ότι καθε νέα πρόταση είναι εργοδοτική ή φασιστική (αν κρίνω από το σύνθημα) μαλλον εκλέγεται σε παρατάξη και δεν θέλει να χάσει τη θεσούλα του ή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όλοι εχουμε αντιληφθεί πόσο εργοδοτικά ειναι τα σωματεία δεν χρειάζεται κοινό ψηφοδελτιο να το επικυρώσει!!! Η ανοχή που έχουν επιδειξει λέει πολλά.

      Διαγραφή
  5. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ντροπή...είναι ξεφτίλα για το προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ μας με τόσα προβλήματα στον ΕΔΟΕΑΠ.

    Η ΕΠΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ δεν έχει προγραμματίσει συνέλευση εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ για σήμερα, Τετάρτη 9 Μαίου 2012, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος σας σε επιστολή-πρόσκληση που σας κοινοποίησε.
    Η πρόσκληση σας σε Γενική Συνέλευση, είναι πρωτοβουλία του εκπροσώπου σας, ο οποίος κάνοντας χρήση της θεσμικής του ιδιότητας, μπορεί να την συγκαλέσει όποτε κρίνει ότι υπάρχουν σοβαρά εργασιακά θέματα.
    Η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, στην οποία ο εκπρόσωπός σας αναφέρεται, έλεγε ότι, κατόπιν των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε, όπως ο ίδιος μας εξέθεσε στην 32η συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου (μείωση μισθών 5% με απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς την συγκατάθεση των εργαζομένων και αύξηση των ωρών εργασίας, από 7ωρο σε 8ωρο), το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ, σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, μετά από συνεννόηση του εκπροσώπου σας με τον Γ.Γραμματέα της ΕΠΗΕΑ .
    Η εξαγγελθείσα συνέλευση της Τετάρτης 9 Μαίου 2012, δεν έχει ορισθεί όπως αναφέρει η απόφαση, αλλά αποτελεί – όπως προαναφέρθηκε- πρωτοβουλία του εκπροσώπου σας, ο οποίος πιθανώς να έχει παρερμηνεύσει και να θεωρεί ότι συμφωνίες με μεμονωμένους συμβούλους του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ ή και παρατάξεις, μπορούν να υποκαταστήσουν το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και το Προεδρείο της.
    Συνάδελφοι,
    Η Διοίκηση της ΕΠΗΕΑ, παλεύει αυτή τη στιγμή για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για να σταματήσει πλέον η αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων που προσπαθούν να επιβάλουν οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την κρίση και το μνημόνιο.
    Για τους λόγους αυτούς, σήμερα Τετάρτη 9 Μαίου 2012, θα συναντηθούμε με την Διοίκηση της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας ( ΕΙΤΗΣΕΕ) προκειμένου να διαπραγματευτούμε τους όρους νέας Σ.Σ.Ε.
    Η συνέλευσή σας θα πραγματοποιηθεί, όπως θα πραγματοποιηθούν και συνελεύσεις στους χώρους εργασίας των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ.
    Το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ έχει αποφασίσει ομόφωνα να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που οι εργοδότες αρνηθούν να υπογράψουν ΣΣΕ.
    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, είναι κοινά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, όλοι οι εργαζόμενοι του τόπου μας.
    Και τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, με σθένος και αποφασιστικότητα.
    Τα μικροπαραταξιακά συμφέροντα, o ιδιοτελής προσεταιρισμός της όποιας συνδικαλιστικής ιδιότητας και οι όψιμες και ανερμάτιστες επαναστατικές κορώνες, οδηγούν στον κατακερματισμό της δύναμης των εργαζομένων και μοιραία στην υποταγή και την εξαθλίωσή τους .

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ-Δ.ΠΙΠΠΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ.ΑΝΤΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΥΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΠΡΟΠΟΜΠΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ.ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Μ ΓΚΑΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ...ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.