Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

«Οχι» στην απέλαση του Νίκου Άγκο

Την επιχειρούμενη εξόντωση του δημοσιογράφου Νίκου Άγκο καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ύστερα από 20 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, με δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων γεννήθηκε στην Ελλάδα, διατάχθηκε να εγκαταλείψει εντός μηνός τη χώρα, διότι κατά το χρονικό διάστημα 2007 - 2008 δεν είχε συγκεντρώσει, λόγω ασθενείας, τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.
Ο Νίκος Άγκο σε όλα τα χρόνια αυτά έχει προσφέρει πολλά στη δημοσιογραφία και στον αγώνα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η απέλασή του και, μάλιστα, για έναν τυπικό λόγο, τη στιγμή που έχει συγκεντρώσει για την αρθρογραφία του υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου την μήνι και τις απειλές κατά της ζωής του από τη «Χρυσή Αυγή», αποτελεί πράξη..ιδιαίτερης σκληρότητας και αναλγησίας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απευθύνει έκκληση και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη να ενεργήσουν, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παραμονή του Νίκου Άγκο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.