Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σε νομικούς η επιχειρησιακή σύμβαση του Alpha

Τώρα θα μιλήσουν οι δικηγόροι. Η πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha, Λαυρέντη Αλβέρτη με την οποία προτείνεται στους εργαζόμενους να συστήσουν επιχειρησιακό σωματείο και να υπογράψουν την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στα ΜΜΕ, δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Ακόμη και οι ένθερμοι υποστηρικτές της συμφωνίας για μειώσεις μισθών με αντάλλαγμα όμως τη διατήρηση θέσεων εργασίας στο κανάλι πάγωσαν μόλις διάβασαν τους όρους που προτείνει το κανάλι.
 Η διοίκηση δεν τήρηση την υπόσχεση της για μη απολύσεις, αντιθέτως σημειώνει πως θα έχει το δικαίωμα απολύσεων αλλά σε μικρότερο ποσοστό, δηλαδή 1,5% κάθε μήνα. Θολό και ασαφές παραμένει το καθεστώς της αποζημίωσης αφού δεν εγγυάται καθαρά πως οι απολυμένοι θα αποζημιωθούν με τον προηγούμενο μισθό τους αλλά δηλώνεται πως θα ισχύσει η κείμενη νομοθεσία. Δηλαδή η κατάργηση των αποζημιώσεων.
Οι μειώσεις για μισθούς άνω των 3.000 ευρώ (μεικτά) είναι της τάξης του 30% και αφορούν μεγάλο τμήμα του προσωπικού αφού στο κανάλι οι περισσότεροι εργάζονται πολλά χρόνια. Ένα δεύτερο ζήτημα που προκάλεσε τριγμούς είναι οι συγκεκριμένες οδηγίες, στα όρια εντολής, που δίνονται για τη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου και οι διευκολύνσεις που παρέχονται.
 Στην επιστολή προς τους εργαζόμενους ο Λ.Αλβέρτης προσφέρει το αμφιθέατρο για συνεδριάσεις αλλά και τους νομικούς του καναλιού. Για να εγκριθεί η πρόταση της διοίκησης απαιτείται να υπογράψουν 250 άτομα από τους 420 εργαζόμενους που απασχολεί το κανάλι και η διοίκηση έδωσε διορία για αυτό ως τις 30 Μάϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.