ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Οι εργοδότες αρνούνται να καταβάλοuν το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Μοναδικά έσοδα οι εισφορές των εργαζομένων-συνταξιούχων-ανέργων.!!
Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα του ΕΔΟΕΑΠ, με κύρια ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας και του εποπτευόμενου ΕΦΚΑ. Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ για τη λειτουργία του νέου ΕΔΟΕΑΠ, το Ταμείο παραμένει στην κόψη του ξυραφιού. Μία από τις αιτίες είναι η συνεχιζόμενη άρνηση πολλών εκδοτών να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, με το πρόσχημα ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η αναγκαία υπουργική απόφαση! Επιπλέον, ο ΕΦΚΑ δεν έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
Το Ταμείο έχει αποστείλει, στο μεταξύ, στο υπουργείο Εργασίας τον νέο Κανονισμό Είσπραξης Εσόδων και αναμένει την έγκρισή του. Επιπλέον, ο ΕΦΚΑ δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για την εκταμίευση των 700.000 ευρώ, που είναι έσοδα καταγεγραμμένα από το αγγελιόσημο του 2017, απαιτώντας πάλι να του προσφέρει
ο ΕΔΟΕΑΠ ακίνητα ως εχέγγυο για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ που του είχε δώσει πέρυσι!
Στο Ταμείο αυτήν τη στιγμή έχουν εισπραχθεί μόνο τα επιπλέον έσοδα από την παρακράτηση της αυξημένης ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, σε πολλά ΜΜΕ, κυρίως στα ιντερνετικά, έχουν επιβληθεί μειώσεις αποδοχών για να πληρώσουν οι εταιρείες τις εργοδοτικές εισφορές!
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.