Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Εμπλοκή και πάλι στο Κόκκινο

Νέα ανακοίνωση της «Left Media» - Τι λένε οι εργαζόμενοι
Εμπλοκή και πάλι στις διαπραγματεύσεις στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο σημειώθηκε  σχετικά με τις μειώσεις στους μισθούς τ που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση της Τρίτης όπου παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου,  ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Σ.Καπάκος, εκπρόσωποι της διοίκησης της left media και οι εκπρόσωποι των εργαζομένωντου σταθμού σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.
 Σε νυχτερινή ανακοίνωσή του το βράδυ τη Τετάρτης το Δ.Σ. της «Left Media» αναφέρει ότι.. οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, παρά τη συμφωνία που επήλθε επί της δικής τους πρότασης, χθες, Τετάρτη, «μετά τη γενική τους συνέλευση, υπαναχωρούν από την πρόταση που οι ίδιοι κατέθεσαν και έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της Left Media, χωρίς αλλαγές».
H «Left Media» δεν παραλείπει να τονίσει ότι «οι απολύσεις των 6 εργαζομένων που ανήκουν σε  ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ ανακαλούνται μόλις θα γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους»
Η διοίκηση θεωρεί πως οι μειώσεις αφορούσαν ευθύς εξαρχής τις μεικτές αποδοχές, ενώ οι εργαζόμενοι τονίζουν πως εξουσιοδότησαν την ΕΣΗΕΑ να διαπραγματευτεί για τις καθαρές τους αποδοχές. Θεωρούν πως αν οι μειώσεις καταγραφούν στις μεικτές αποδοχές, τότε δεν θα είναι μόνο 20% αλλά πολύ μεγαλύτερες, φτάνοντας μέχρι και το 35%.
Oι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για άστοχη ανακοινωση από λάθος πληροφόρηση ενώ η εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μπούλικα Μιχαλοπούλου έγραψε στο fb:
Διαβάσαμε την ανακοίνωση της Left Media από την οποία πληροφορούμαστε ότι "υπαναχωρήσαμε από την πρόταση που οι ίδιοι καταθέσαμε" και στην οποία κατηγορούμαστε ότι "παίζουμε ανεύθυνα με το μέλλον του ραδιοφώνου" "παίζουμε παιχνίδι στις πλάτες του" και δεν σεβόμαστε τους ακροατές και τις ακροάτριες του". Δεν ξέρουμε από που έχει αυτή τη πληροφορία η left media. Oι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων παίρνουν αποφάσεις οι οποίες δημοσιοποιούνται άμεσα. Θα παρακαλέσουμε τα μέλη του Δ.Σ του σταθμού να ενημερώνονται γι' αυτές από τις ανακοινώσεις μας και όχι από καλοθελητές ή πηγαδάκια. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή θα περιμέναμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και όχι ανακοινώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα. Αν μη τι άλλο, για να μην παίζονται παιχνίδια στις πλάτες του ραδιοφώνου.
Στη συνέλευση 14 Φεβρουαρίου δεν τέθηκε θέμα υπαναχώρησης. Η μόνη ψηφοφορία που έγινε, αφορούσε τη στήριξη ή μη των όποιων αποφάσεων των τεχνικών του σταθμού, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του σταθμού. Με 23 ψήφους υπέρ και 2 λευκά αποφασίστηκε η στήριξη των συναδέλφων τεχνικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του του ΔΣ της «Left Media» αναφέρει:
Σε χτεσινή συνάντηση (13.02)  όπου παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ.Αντωνιάδου,  ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Σ.Καπάκος, εκπρόσωποι της διοίκησης της left media και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σταθμού σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, επήλθε συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, σύμφωνα με την οποία :
  • θα επικρατήσουν μειώσεις  της τάξης του 15% για τους εργαζόμενους με μικτές αποδοχές ως  1200 ευρώ  και 20% για τους υπολοίπους. Οι μειώσεις θα αφορούν σε εργαζόμενους με καθαρές αποδοχές άνω των 800 ευρώ.
  • ο ένας οφειλόμενος μισθός «παγώνει» για ένα έτος
  • ο δεύτερος οφειλόμενος μισθός θα καλύψει τις αναδρομικές υποχρεώσεις των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ
  • τρίμηνη προθεσμία για εθελούσιες αποχωρήσεις με την ισχύουσα έως σήμερα  μισθοδοσία .
  • Αποζημίωση με τα προ των μειώσεων δεδομένα σε περίπτωση απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου
Οι απολύσεις των 6 εργαζομένων που ανήκουν σε  ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ ανακαλούνται, όπως είχαμε από την αρχή ανακοινώσει δημόσια, μόλις θα γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους.
Για την εν λόγω συμφωνία, μάλιστα, ενημέρωσε τους συναδέλφους της και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μ.Μιχαλοπούλου με σχετικό email που απέστειλε η ίδια μετά τη συνάντηση.  Μετά τη σημερινή τους Γ.Σ οι εργαζόμενοι υπαναχωρούν από την  πρόταση που οι ίδιοι κατέθεσαν  και έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της Left Media χωρίς αλλαγές.
Επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν ανεύθυνα να παίζουν με το μέλλον του ραδιοφώνου, εμείς  δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε και να ανεχτούμε  να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του. Καλούμε τους εργαζομένους, για τελευταία φορά, να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σεβαστούν τους ακροατές και τις ακροάτριες του 105,5 Στο Κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.