Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

... Colpo grosso (7.100.000 ευρώ) ετοιμάζει ο Καλοφωλιάς ...

Ζητείται πίσω η κρατική ενίσχυση ύψους 7.100.000 ευρώ.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καλοφωλιάς προσπαθεί να μπλοκάρει την έγγραφη κατάθεση των θέσεών του προς το υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία αφορά την επιδότηση των 7.100.000 ευρώ, όπως του ζητείται με έγγραφο του υπουργείου που υπογράφει ο υπουργός κ. Σταθάκης.
Το θέμα είναι «Ενημέρωση για την πρόθεση Επιβολής Κυρώσεων / Ανάκλησης της Απόφασης Υπαγωγής και Ανάκτησης του συνόλου της Κρατικής Ενίσχυσης ύψους 7.100.000 ευρώ σχετικά με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της εταιρείας ''ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.''» και περιλαμβάνει πολυσέλιδη έκθεση με σειρά ευρημάτων τα οποία συνιστούν παράβαση των διατάξεων του Εθνικού και του Κοινοτικού Πλαισίου Κρατικών Ενισχύσεων. 
Σε αυτή την ιστορία φέρεται να εμπλέκεται γνωστός παλιός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο οποίος την άνοιξη του 2012 κατά την διάρκεια των απεργιών των εργαζομένων, είχε δεσμευτεί ότι εάν σταματούσαν τις κινητοποιήσεις και κυκλοφορούσε η εφημερίδα κανονικά την περίοδο των ισολογισμών, θα έδινε 650.000 ευρώ ως έναντι των δεδουλευμένων που έως τότε έφθαναν στο ύψος του 1.700.000 ευρώ περίπου. Οι απεργίες ανεστάλησαν και... φυσικά οι εργαζόμενοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. Μετά από δύο μήνες, ο συγκεκριμένος αποχώρησε από την εταιρεία και γνώστες των οικονομικών έλεγαν ότι πήρε 200.000 ευρώ σε καλές επιταγές για τις υπηρεσίες του στον Καλοφωλιά.
Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται λοιπόν ότι είναι και οι πρόσφατες φήμες για αγορά πιεστηρίου από τον πτωχευμένο Καλοφωλιά, αλλά και οι διαδόσεις για επανακυκλοφορία της εφημερίδας σε καθεστώς πτώχευσης. 
Να θυμίσουμε ότι εργαζόμενοι πέτυχαν να κηρυχθεί τόσο η εταιρεία όσο και οι μέτοχοι - οικογένεια Καλοφωλιά σε πτώχευση.
Βασικός στόχος μάλλον είναι η καθυστέρηση της οριστικής απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε αν εκδικαστεί έφεση κατά της πτώχευσης των φυσικών προσώπων να μην έχει εκδοθεί ένταλμα του υπουργείου για επιστροφή των 7.100.000 ευρώ...
Αναδημοσίευση:anasigrotisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.