Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν θα διαθέτει ούτε διοικητική ούτε οικονομική αυτοτέλεια εντός του ΕΦΚΑ.

Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ξετινάζει το non-paper Πετρόπουλου
Απέρριψε η διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ τις προτάσεις του Κατρούγκαλου για το καθεστώς του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ εντός του ενιαίου ΕΦΚΑ. Η πρόεδρος του Ταμείου Γιώτα Αντωνοπούλου, μιλώντας στην πρόσφατη έκτακτη Συνδιάσκεψη της ΠΟΕΣΥ, ξετίναξε κυριολεκτικά τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους δημοσιογράφους, όπως αποτυπώθηκαν στο non-paper του Τάσου Πετρόπουλου. Σημειώνοντας πως ο κ. Πετρόπουλος, που ήταν συνεργάτης της ΠΟΕΣΥ, δεν είναι κάποιος τυχαίος και γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα του Ασφαλιστικού των ΜΜΕ, υπογράμμισε πως ξεκαθαρίζει τι πρόκειται να συμβεί.
Με το άρθρο 43 του προσχεδίου του Ασφαλιστικού, όλη η περιουσία του Ταμείου, κινητή και ακίνητη, περιέρχεται στον ελλειμματικό εν τη γενέσει του ΕΦΚΑ. Σημειώνουμε πως τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στο έλλειμμα ενός τετραμήνου του ΕΟΠΥΥ!
Το Ταμείο των ΜΜΕ δεν θα διαθέτει ούτε διοικητική ούτε οικονομική αυτοτέλεια εντός του ΕΦΚΑ. Θα διατηρήσει μόνο τη λογιστική αυτοτέλεια, όπως και όλα τα άλλα Ταμεία. Με το άρθρο 52 το αγγελιόσημο μετονομάζεται σε εισφορά και επεκτείνεται στο διαδίκτυο. Αλλά, όπως τόνισε η Γ. Αντωνοπούλου, η έννοια της εισφοράς αλλάζει και το περιεχόμενο του πόρου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι αγγελιόσημο. Επίσης, δεν γίνεται συγκεκριμένη η κατανομή αυτής της εισφοράς, ενώ απαγορεύεται η μεταφορά της σε άλλους κωδικούς! Πρακτικά, δηλαδή, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα λαμβάνουν αυτήν την εισφορά.
Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ξεκαθάρισε στους συνδικαλιστές ότι η μόνη βιώσιμη λύση για το Ταμείο είναι να μείνει αυτόνομο και να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, με παράλληλη διατήρηση του αγγελιοσήμου ως «εργοδοτικής εισφοράς». Με βάση αυτήν τη θέση, έχει παραδοθεί στο υπουργείο Εργασίας η αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με την οποία το ενιαίο Ταμείο των ΜΜΕ είναι βιώσιμο για τουλάχιστον 40 χρόνια!
Aναδημοσίευση:typologies
ΥΑΛΛΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΤΑΠ ΜΜΕ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ; 
Η προσωπική θέση του Αντιπροέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ  και προέδρου της ΕΠΗΕΑ κ.Μάρκου Γκανά που εκφράσθηκε μέσα σε συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ, είναι  ότι πλέον  ως συνταξιούχος και  ο ίδιος έχει υποστεί όλες εκείνες  τις μειώσεις που έχει υποστεί όλη η κοινωνία και δεν προσφέρει κάτι ξεχωριστώ η αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, χωρίς να κάνει ουδεμία αναφορά για τα προβλήματα που θα προκύψουν με τα αποθεματικά ,τους ανέργους, τους συνταξιούχους αλλά και των πόρο του αγγελιοσήμου. 
Οπότε του είναι αδιάφορο αν ενταχθεί η όχι Το ΕΤΑΠ –ΜΜΕ στον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.