Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η ΕΣΗΕΑ στον Θεοδωράκη : Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ

Νανά Νταουντάκη-Σταμ.Νικολόπουλος-Δημ.Τσαλαπάτης
Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με την πρόταση Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό και οι μεγάλες ανατροπές που επέρχονται στο εργασιακό καθεστώς των δημοσιογράφων αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης αντιπροσωπείας του Ποταμιού με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος τόνισε ότι οι ρυθμίσεις που δρομολογούνται οδηγούν στην αποδόμηση και την καταστροφή ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρεί να χειραγωγήσει τους δημοσιογράφους και να ελέγχει την ενημέρωση όπως ακριβώς κάνει και με τον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, η δημοσιογραφία έχει και αυτή τα προβλήματα της αλλά αυτά δεν λύνονται με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αντιθέτως.. επιδεινώνονται» πρόσθεσε και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασία στο χώρο των ΜΜΕ.
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ τόνισαν ότι τα φαινόμενα «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί κι επεσήμαναν ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου οδηγεί στην πλήρη αποδόμηση των σχέσεων εργασίας και ό,τι έχει απομείνει από τις συλλογικές συμβάσεις.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας. Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ, συμμετείχαν - εκτός από τον πρόεδρο- ο Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης, η Γενική Γραμματέας Νανά Νταουντάκη, ο ειδικός γραμματέας Γιώργος Φιλιππάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος και Χρήστος Μαζανίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.