Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η ΕΡΤ κόβει διαφημιστικά γιατί στηρίζει …εταιρείες

Η ΕΡΤ κόβει διαφημιστικά, όπως αυτό του διαφημιστικού του περιοδικού Unfollow στο τεύχος που κυκλοφορεί. Κόβει όμως και προβολές δικών της ανθρώπων! Γιατί ενοχλείται όχι μόνο από λέξεις και τίτλους αλλά και από τους …υπότιτλους. Ειδικά όταν στηρίζουν απεργούς και αυτοδιαχειριζόμενα σχήματα.
Ο λόγος για την θεατρική παράσταση “το λουρί” της ομάδας theatERT3″, μια κωμωδία της Αναστασίας Δασκαλάκη σε σκηνοθεσία Άννας Γιαννακίδου.
Το τρέϊλερ της παράστασης ήταν να προβληθεί και στην ΕΡΤ. Η νομική υπηρεσία όμως είχε άλλη άποψη και το …έκοψε. Το γιατί αναζητείται στην αφίσσα και στο τρεϊλλερ της παράστασης. Εκεί αναφέρεται ρητά πως η παράσταση είναι “αλληλεγγύης” και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη των απολυμένων της  CocaCola  3E και των εργατών του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ”.
Φωτογραφία του Στέλιος Νικητόπουλος.Για αυτό το λόγο και το εν λόγω τρέϊλλερ δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ! Όπως δεν θα μεταδοθεί και το διαφημιστικό του νέου τεύχους του Unfollow γιατί η νομική υπηρεσία απεφάνθη πως ο τίτλος του τεύχους ξεπερνά τα όρια της δημοσιογραφίας δεοντολογίας. Δηλαδή ο τίτλος “Δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, πολιτικοί. Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”, ξεπέρασε τα όρια για την ΕΡΤ, αν και οι αναφερόμενοι δημοσιογράφοι έχουν ήδη κατηγορηθεί από τη δικαιοσύνη και ο ένας εξ΄αυτών προφυλακίστηκε. Η δε κυβέρνηση που ελέγχει την ΕΡΤ κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι με το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος εκδότης εφημερίδων πληρωνόταν από το κόμμα της Ν.Δ.
Το περιοδικό κατήγγειλε την άρνηση της ΕΡΤ να μεταδώσει το διαφημιστικό τρέϊλλερ αλλά επίσημη απάντηση από την κρατική τηλεόραση δεν έχει ακόμη δοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.