Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

... θαλασσοδάνεια στα media - εισαγγελικές κλήσεις σε τραπεζίτες ..

Κλήσεις σε 60 στελέχη τραπεζών που ενέκριναν δάνεια στον ΔΟΛ. Ακολουθούν κλήσεις για 800 εκατ. σε καναλάρχες και άλλα συγκροτήματα Τύπου.
Την ώρα που οι τραπεζίτες αγωνίζονται να βρουν επενδυτές για να κρατήσουν τις τράπεζες τους ιδιωτικές και να διατηρήσουν τον έλεγχο, πανικό προκαλεί στα ανώτερο στελεχικό δυναμικό των τραπεζών η εισαγγελική έρευνα για τα θαλασσοδάνεια προς τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα.
Περίπου 60 στελέχη της Alpha, της Πειραιώς και της Εθνικής κλήθηκαν ήδη από τον οικονομικό εισαγγελέα Γαληνό Μπρή να καταθέσουν για σκανδαλώδεις χορηγήσεις προς τον πρώην ΔΟΛ και προς τον τωρινό ιδιοκτήτη του Σταύρο Ψυχάρη. Κλήσεις αναμένεται να σταλούν και σε στελέχη της Eurobank, που έχει δώσει μικρότερα ποσά στην ίδια εταιρία.
Όποιοι ενέκριναν, υπέγραψαν και χορήγησαν τα συγκεκριμένα δάνεια καλούνται να εξετασθούν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διέπραξαν το κακούργημα της απιστίας, ζημιώνοντας την τράπεζά τους. 
Η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί εν συνεχεία στα δάνεια που έχουν δοθεί σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις των media, συμπεριλαμβανομένου του Mega Channel (εταιρία "Τηλέτυπος"), του Antenna και του ομίλου Πήγασος (εφημερίδες Έθνος, Ημερησία κλπ).
Οι συνολικές τραπεζικές χορηγήσεις προς τα μεγάλα συγκροτήματα των media υπερβαίνουν τα 800 εκατ. ευρώ. Πολλά από αυτά τα δάνεια δόθηκαν καθ' υπέρβαση των τραπεζικών κριτηρίων, βρέθηκαν κατά καιρούς σε καθυστέρηση και αναχρηματοδοτήθηκαν.
Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε από τα δάνεια του ΔΟΛ, που είναι τα περισσότερα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το πρώην "Συγκρότημα Λαμπράκη" που ανήκει τώρα στον Στ. Ψυχάρη, εμφανίζει δανεισμό 198 εκατ. ευρώ. Τα μισά από αυτά (98,1 εκατ. ευρώ είναι δάνεια από την Alpha Bank. Στην Εθνική οφείλει περίπου 75 εκατ. ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς 21 εκατ. και στην Eurobank περίπου 5 εκατ.  
Στον ΔΟΛ έχουν δοθεί 125,5 εκατ. ευρώ, ενώ η προσωπική εταιρία χόλντινγκ του Στ. Ψυχάρη, η «Ψυχάρης Media Group» πήρε 57,3 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank.
Η εκδοτική εταιρία «Πήγασος» - ιδιοκτησίας Μπόμπολα - εμφανίζεται με τραπεζικό δανεισμό 158 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 61 εκατ. ευρώ έχει πάρει από την Εθνική και 60,4 εκατ. από την Alpha Bank. Σε προσωρινή καθυστέρηση βρέθηκαν πρόσφατα οφειλές της 33,2 εκατ. ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς. 
Η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί και στα δάνεια του Mega Channel. που έχει συνολικές οφειλές περίπου 72 εκατ. ευρώ προς τις ανακεφαλαιοποιούμενες συστημικές τράπεζες.
Μεταξύ άλλων έχει κληθεί για κατάθεση και ο ιδιοκτήτης του πρώην ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, ως ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.