Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

"Μεθοδεύσεις συγκάλυψης του σκανδάλου της ομάδας Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ"

... η ΚΕΔ για το πρόστιμο των 180.000 ευρώ στην ΕΣΗΕΑ ...   AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Mεθοδεύσεις συγκάλυψης του σκανδάλου της ομάδας Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ, για το πρόστιμο – χαστούκι των 180.000 ευρώ που επιβάλλει στην ΕΣΗΕΑ το υπουργείο Οικονομικών (ΑΠ 18765/29-10-2015) είναι σε εξέλιξη. Η κα Μαρία Αντωνιάδου με υβριστική συκοφαντική ανακοίνωση, έφθασε στο σημείο να εγκαλεί την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων για τη δημοσιογραφική-συνδικαλιστική αποκάλυψη της απόφασης για το σκάνδαλο και την αλήθεια!..Η συκοφαντική απάντηση, εσκεμμένα, όπως προκύπτει, αποκρύπτει ότι το έγγραφο του υπουργείου αναφέρει:- «…διαδικασίες ανάκτησης αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων ποσών από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού για την υλοποίηση προγραμμάτων συγχρηματοδοτουμένων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ….»- «... την επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης (εκ του καταβληθέντος ποσού), 180.031,60 ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντος...» 
Με δύο λόγια η ΕΣΗΕΑ καλείται προς το παρόν να επιστρέψει τα λεφτά αυτά, από τα εκατομμύρια που εισέπραξε. Χωρίς να αποκλείεται να ανέβει ο λογαριασμός σε βάρος της, καθώς ο έλεγχος συνεχίζεται. Τελεία και παύλα.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν οφείλουν λεφτά οι άνεργοι συνάδελφοι. Είναι και αυτοί θύματα των χειρισμών της προεδρικής ομάδας στην ΕΣΗΕΑ.
Όλα αυτά η παρέα της τέως στην ΕΣΗΕΑ, τα ξέρει πολύ καλά, αφού υπάρχουν ένα σωρό έγγραφα-φωτιά από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2015 και ανάμεσά τους:
- η επιστολή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΑΠ 22232/5490/Α02 30-6-2015), που δηλώνει ότι δεν πιστοποιεί την μακροχρόνια ανεργία , πράγμα που κάνει ακόμη πιο σοβαρή την παράβαση , αφού μόνο ως αμέλεια δεν μπορεί να εκληφθεί.

- το έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας (ΑΠ 5.16680/6.292/10-7-2015) που αναφέρει ότι δεν είναι άνεργος όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις να είναι στο μητρώο. Και οι προϋποθέσεις αυτές δεν ελέγχθηκαν ακόμη.
Για να σωθούν όμως κοροϊδεύουν τους άνεργους συναδέλφους, που μήνες τώρα περιμένουν να πληρωθούν από τα τελευταία σεμινάρια. Με ψέμματα επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την καθυστέρηση στην πληρωμή των συναδέλφων, για σεμινάρια που έχουν τελειώσει από την περασμένη Άνοιξη.
Αποκρύπτουν σκοπίμως ότι σε επιστολή μας προς το ΔΣ από τις 16 Σεπτεμβρίου (ΑΠ 2179/16.9.15) λέμε, όπως και άλλα μέλη του ΔΣ, να εξοφληθούν αμέσως οι άνεργοι συνάδελφοι. Αντ’ αυτού, όμως, ένα σωρό λεφτά (169.000 ευρώ) πήγαν σε εργολάβο για δουλειές-βιτρίνας, στον 7o όροφο του κτιρίου και άλλα πολλά που σύντομα θα αποκαλυφθούν.
Η τακτική του διχασμού που καθιέρωσε η γνωστή παρέα ΔΕΝ αγγίζει τον κλάδο. Εργαζόμενοι, απλήρωτοι , άνεργοι και συνταξιούχοι ξέρουμε ποιοι έχουν τις ευθύνες. Να τελειώνουμε με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Οφείλουμε να αλλάξουμε σελίδα με καθαρές λύσεις και με καθαρά πρόσωπα.
Η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 αποτελεί μόνο αφετηρία των κινητοποιήσεων απέναντι σε καταστροφικές πολιτικές, την Κυβέρνηση, το εκδοτικό κατεστημένο και την διαπλοκή.
Οι δημοσιογράφοι, διεκδικούμε, μαζί με όλη την κοινωνία, το δικαίωμα μας στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τους πόρους των Ταμείων μας και την αξιοπρέπεια.
Ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και οι ελεύθερες συνδικαλιστικές οργανώσεις μας, είναι η ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την υπεύθυνη δημοσιογραφική λειτουργία.
Δεν κάνουμε ούτε ρούπι πίσω. Το δικαίωμα άρνησης απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία και εργοδότες, μας ανήκει. Και πρέπει να μας ενώνει.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.