ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Ο Κατρούγκαλος καταργεί το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εκτός αν πει όχι ο Τσίπρας!

Κατρούγκαλος -Ένα ταμείο θα υπάρξει!!
Ο ΕΔΟΕΑΠ ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Κανονική ψυχρολουσία δέχθηκαν τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΣΥ που είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Ενώ βοούν οι φήμες για τα κυβερνητικά σχέδια, δημοσιογραφικά στελέχη που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα θεωρούσαν πως αυτή η κυβέρνηση αποκλείεται να βάλει χέρι στο ασφαλιστικό των ΜΜΕ και όλο κάτι θα γινόταν τελευταία στιγμή. Το κλίμα της απόλυτης σιγουριάς ήταν έντονο για τα συνδικαλιστικά στελέχη και στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ πριν μέρες.
Το ακριβώς αντίθετο τους διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, τον οποίο επισκέφθηκαν και συνάντησαν από την ΠΟΕΣΥ ο πρόεδρος Δημήτρης Κουμπιάς, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Σαββίδης και το μέλος του ΔΣ Κώστας Ντελέζος.
Ο αρμόδιος υπουργός δεν δέχθηκε να ακούσει σχεδόν κανένα από τα επιχειρήματα των συνδικαλιστικών στελεχών για τις ιδιαιτερότητες του ασφαλιστικού ταμείου, για το αγγελιόσημο, για το ότι οι εργοδότες εκδότες αλλά και το κράτος δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για την ασφάλιση των εργαζομένων (δημοσιογράφων και υπαλλήλων). "Ένα ταμείο θα υπάρξει", ήταν η κατηγορηματική του δήλωση. Κι όταν ρωτήθηκε αν θα πληρώσει το κράτος για την ασφάλιση στα ΜΜΕ, απάντησε… "θα δούμε"!
Όσο για τον ΕΔΟΕΑΠ ουδόλως και τον ενδιαφέρει. Η “πρότασή” του ήταν να γίνει επαγγελματικό ταμείο, άμα θέλουν να το κρατήσουν οι δημοσιογράφοι και οι υπάλληλοι, αφού
προηγουμένως εξαιρεθεί η επικουρική ασφάλιση και ενταχθεί στο ενιαίο ταμείο. Στις επίμονες προσπάθειες των τριών συνδικαλιστικών στελεχών να εξηγήσουν στον αρμόδιο υπουργό πως υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες, πως το ελληνικό δημόσιο θα ζημιωθεί, πως οι εκδότες δεν πληρώνουν εισφορά, ο Γ. Κατρούγκαλος τους απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Αν θέλουν, είπε, ας πάνε πιο ψηλά. Δηλαδή να επισκεφθούν τον Αλέξη Τσίπρα και να θέσουν σε αυτόν το αίτημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.