Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

VPRC: Το 58% διαφωνεί με το “μαύρο” στην ΕΡΤ – 1,6 εκ. τηλεθεατές έχουν παρακολούθησει το πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ!

Ούτε η προπαγάνδα των ιδιωτικών ΜΜΕ, ούτε η συγχορδία των καναλαρχών,ούτε τα non paper που μοιράζει η ΝΔ, ούτε καν η προσπάθεια που εδώ και χρόνια γίνεται για την πλήρη εφαρμογή του κοινωνικού αυτοματισμού, δείχνουν αρκετά να κάμψουν την αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στο “μαύρο” της ΕΡΤ.
Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και ρίχνουν ένα ισχυρό ράπισμα στην απόφαση Σαμαρά καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr, σχεδόν 6 στους 10 πολίτες διαφωνούν με το κλείσιμο της ΕΡΤ ενώ ένα εξίσου σημαντικό ποσοστό προέρχεται από τους ίδιους τους ψηφοφόρους της ΝΔ! Παράλληλα από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο πολιτών έχει παρακολουθήσει διαδικτυακά το πρόγραμμα της ΕΡΤ από τη στιγμή που ο Κεδίκογλου έκανε την ανακοίνωση και “μαύρισε” τις οθόνες των τηλεοράσεών μας.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση “αν ήταν σωστή η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ” το 58% απαντάει αρνητικά, το 30% θετικά, ένα 6% δεν έχει άποψη (ούτε λάθος, ούτε σωστή) όπως επίσης ένα 6% “δεν γνωρίζει/δεν απαντά”.
 Αναλυτικότερα, με βάση τους ψηφοφόρους των κομμάτων, τη μεγαλύτερη αντίδραση στην απόφαση Σαμαρά εκφράζουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ σε ποσοστό 88%, ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με 79%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 72% και οι της Δημοκρατικής Αριστεράς με 64%.
Στο ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι εμφανίζονται διχασμένοι (από 42% η κάθε απάντηση) ενώ στη ΝΔ με το οριακό 55% επικρατεί η θετική απάντηση, ωστόσο το 32% διαφωνεί, το 8% δεν έχει άποψη και το 5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.
Στα αξιοσημείωτα και ενθαρρυντικά, για τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στα ΜΜΕ, της έρευνας, το γεγονός ότι το 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει παρακολουθήσει μέσω του ίντερνετ, δηλαδή διαδικτυακά, το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου έριξε το “μαύρο” στην ΕΡΤ.
Όπως σημειώνει το tvxs.gr και η εταιρεία δημοσκοπήσεων Vprc, ο εκτιμώμενος αριθμός των συμπολιτών μας που παρακολούθησαν το πρόγραμμα μέσω του διαδικτύου ανέρχεται στο 1.665.000 “τηλεθεατές”! Αριθμός μάλλον πρωτόγνωρος για τα δεδομένα του ίντερνετ.
Και όλα αυτά, ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί, ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ, μα κυρίως ενάντια στην λαϊκή θέληση για ανοιχτή δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.