Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το ΔΙΚΤΥΟ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση & αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά.


Άμεση απελευθέρωση του Κώστα Σακκά.
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης & Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ  ζητάει την άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή Κώστα Σακκά όπως ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας.
Ο Κώστας Σακκάς παραμένει φυλακισμένος επί 30 μήνες (2,5 χρόνια) χωρίς να
έχει δικαστεί, ενώ το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε για δεύτερη φορά την ένστασή του, επικυρώνοντας την κατά 6 μήνες παράταση της κράτησής του πέραν των 30 μηνών που προβλέπει το Σύνταγμα. Το ίδιο το δικαστικό σύστημα κάνει κουρελόπανο την αστική του νομιμότητα.
Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2010 με την κατηγορία της οπλοκατοχής και της συμμετοχής σε "άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση". Τον Απρίλη του 2011, κατηγορήθηκε εκ νέου για συμμετοχή στην "Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Αποδέχεται μόνο την κατηγορία της απλής οπλοκατοχής. Πριν τη λήξη του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης, στις 6 Απριλίου του 2012, νέες κατηγορίες του αποδίδονται και προφυλακίζεται ξανά. Αποδέχεται επίσης την "κατηγορία" που του αποδίδει το νεοφασιστικό καθεστώς της χώρας μας, ότι είναι αναρχικός.

Από την 4η Ιουνίου, μέρα παρέλευσης του 30μήνου, ο Κ. Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας (βρίσκεται σήμερα στην 35η ημέρα απεργίας πείνας) και σύμφωνα με τις εκθέσεις των γιατρών που τον παρακολουθούν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται, η υγεία του βρίσκεται σε οριακό σημείο και ήδη έχει συντελεσθεί ένας βαθμός μη αναστρέψιμων βλαβών στον οργανισμό του.
Είναι η ίδια λογική που οδήγησε στις ολοκληρωτικού τύπου επιστρατεύσεις του μετρό, των ναυτεργατών και των καθηγητών, την κρατική τρομοκρατική βία στις Σκουριές.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.