Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Οι εργαζόμενοι του Alter αποφασίζουν για τα δύο εκατομμύρια του Κουρή

O Kουρής επιδεικνύει τα 2 εκατ. ευρώ
Επιμένει ο Γιώργος Κουρής στην καταβολή των 2.000.000 ευρώ στους πρώην εργαζομένους του Alter, για να ξαναλειτουργήσει το κανάλι. Αυτή τη φορά όμως τη διευκρίνισε την πρότασή του, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι που θα μείνουν (παραμένουν 300 εν συνόλω) θα λάβουν 20.000 έκαστος για δεδουλευμένα, ενώ όσοι φύγουν θα λάβουν 25.000 ευρώ έκαστος. Μια προκαταβολή αυτών των χρημάτων θα την πάρουν από τα 2.000.000 ευρώ που γράφω πιο πάνω και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν από τα διαφημιστικά έσοδα του σταθμού, μετά την αφαίρεση λειτουργικών εξόδων, μισθοδοσίες, φόρους πάσης φύσεως, ασφαλιστικές εισαφορές και πάσης φύσεως τραπεζικές υποχρεώσεις.
Προσοχή όμως! Δεν θα δίνονται όλα τα διαφημιστικά έσοδα για δεδουλευμένα και
αποζημιώσεις, αλλά ένα ποσοστό 4% από τα ακαθάριστα έσοδα. Αν υπολογίσει κανείς ότι ο..
Κουρής αναμένει γύρω στα 6.000.000 ευρώ το χρόνο από τα σποτάκια, μπορεί να χρειαστούν δεκάδες χρόνια για να γίνει εν τέλει η αποπληρωμή!
Οταν πάντως ολοκληρωθεί η καταβολή των ποσών, θα τελειώσουν και οι αξιώσεις των εργαζομένων για δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.
Πως τα είδαν όλα αυτά οι άνθρωποι του Alter; Εστειλαν τους εκπροσώπους τους να μιλήσουν με το δικηγόρο του Γιώργου Κουρή την περασμένη Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ, τα είπανε, τα ξαναείπανε και είδανε ότι η πλευρά του καναλάρχη δεν κάνει πόντο πίσω. Κατόπιν τούτου, οι δικηγόροι των δύο πλευρών θα συζητήσουν για ασφαλιστικές δικλίδες επί της πρότασης Κουρή και, αν συμφωνήσουν, εντός των προσεχών ημερών θα τεθεί η πρόταση σε φουλ συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν αν θα τη δεχθούν ή θα τη στείλουν στον άλλο κόσμο.
Οι πιθανότητες; Μάλλον φίφτι-φίφτι, καθώς όλοι λένε ότι η πρόταση δεν είναι συμφέρουσα, αλλά πολλοί υποφέρουν τόσον καιρό στην ανεργία και είναι έτοιμοι να τη δεχθούν ως έχει...
Χρήστος Ξανθάκης / Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.