Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν δέχονται καμία μεταβατική περίοδο

     Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ
H ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε υπόμνημα στο Συμβούλιο Επικρατείας, για τη μη εφαρμογή της απόφασης που για 17 μέρες τώρα προκλητικά αγνοεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να ανοίξουν οι πομποί της ΕΡΤ και να δοθεί πλήρες Ραδιο-Τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Οι εργαζόμενοι επίσης συνάντησαν το ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τη σταθερή θέση για να καταργηθεί εδώ και τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και σε μαζικές απολύσεις των εργαζομένων και που όσο είναι σε ισχύ ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ήδη έχουν πάρει σειρά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα καθώς και άλλοι οργανισμοί του Δημοσίου» όπως δήλωσε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το μεταβατικό σχήμα, γιατί «θα αποτελέσει το όχημα για νέες απολύσεις, για καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και για δυσμενή αλλαγή μιας σειράς εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, που έχουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης» επίσης τόνισε ότι «η κρατική Ραδιοτηλεόραση πρέπει να ανοίξει εδώ και τώρα με διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, χωρίς απολύσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα «πως θα συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα, και πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα γίνουν Ιφιγένεια στη γαλέρα της καταπάτησης των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα».
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που όμως κινείται στην ίδια ρότα με την κυβερνητική πρόταση.
Κατατέθηκε επίσης πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να διερευνήσει η Βουλή «τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της ΕΡΤ και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια, καθώς και την ευθεία παραβίαση του συνταγματικού πλαισίου, με την οποία δρομολογήθηκε ο ξαφνικός θάνατος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
Τέλος οι εργαζόμενοι απαιτούν από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των δύο ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΠΕΡΡΙΠΤΑΝ το σχέδιο Μόσιαλου να μην προχωρήσουν σε νέο πραξικόπημα φέρνοντας το ως νομοσχέδιο στη βουλή και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και συνεχίζουν να απαιτούν να εφαρμοστεί επιτελούς η συνταγματική νομιμότητα όπως ζητά και η παγκόσμια κοινότητα!
Οι εργαζόμενοι παραμένουν σταθερά στη θέση ότι δεν δέχονται καμιά μεταβατική περίοδο και συνεχίζουν τον αγώνα για να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς απολύσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα χαμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.