Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η λίστα του Αλαφούζου...

Αποκαλυπτικός ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ 100.3, Λεωνίδας Σακλαμπάνης σχετικά με τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Αλαφούζου που ήταν ο πρώτος που επέβαλε μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων με αφορμή την ανάκληση των αδειών από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, αναφέρεται στις «προσπάθειες» του Γιάννη Αλαφούζου (τα τελευταία 4 χρόνια) να... «σώσει» τον Ομιλο μέσω περικοπών, ατομικών συμβάσεων, απολύσεων, εθελουσίας κλπ.Tο ήδη βεβαρημένο εργασιακό περιβάλλον στον όμιλο ΣΚΑΪ μετατρέπεται σε «ζούγκλα» με ευθύνη της διοίκησης, της διεύθυνσης και των στελεχών. Οπως..
αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, εργαζόμενοι χωρίς να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, περιμένοντας την εβδομάδα με τις γνωστές-άγνωστες εξελίξεις, βρίσκονται στη θέση να πρέπει να υπηρετήσουν την δουλειά τους εν μέσω αδειών και φημών ότι ανήκουν στην... λίστα.
Καμία κουβέντα, καμία λέξη από αυτούς που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το «σχέδιο σωτηρίας» του Ομίλου και ειδικά του ραδιοφώνου. Φυσικά η πραγματικότητα δεν είναι ίδια και «μαύρη» για όλους. Στελέχη, υποστελέχη, πρώην και νυν, καταφθάνουν στον Όμιλο, ζητώντας ένα «καθαρό ραδιόφωνο» (αλήθεια από τι, από εργαζόμενους;) ενώ το «κοστοβόρο ραδιόφωνο» αυτό που για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί αναγκάστηκαν να το «τρέξουν» επί σειρά ετών, χωρίς την «ανάσα» της μουσικής, καταλήγουν στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ ολόκληρο το αποκαλυπτικό κείμενο του Λεωνίδα Σακλαμπάνη που αποτυπώνει προσωπικές απόψεις και δεν αποτελεί αποτέλεσμα ή συμπεράσματα της Συνέλευσης των δημοσιογράφων στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3
Πηγή:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.