Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

«Ιερό χρέος να αντιδράσουμε δυναμικά...»

Aνοιχτή επιστολή της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου προς το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ

«Ιερό χρέος να αντιδράσουμε δυναμικά, για να μη θρηνήσουμε συνάδελφο, δολοφονημένο από τις κατοχικές δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης Παπαδήμου
Το δολοφονικό πισώπλατο, σχεδιασμένο και με συγκεκριμένη διαταγή, εκτελεσμένο χτύπημα στο κεφάλι του φίλου και συνδικαλιστή, συναδέλφου φωτορεπόρτερ, Μάριου Λώλου, ευθεία βολή στην αλήθεια, στην ενημέρωση και στην ελευθερία του τύπου μας πονάει όλους.
Γιατί, στο πρόσωπο του Μάριου, όπως κι ένα χρόνο πριν, στο πρόσωπο του Μανόλη Κυπραίου, οι κατοχικές δυνάμεις άγριας καταστολής, με εντολές ΔΝΤ- Παπαδήμου και δύο ακατονόμαστων υπουργών «Προστασίας του Πολίτη», γίναμε όλοι- φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης, λιθογράφοι και..
υπάλληλοι των ΜΜΕ-θύματα κάτω από την μπότα φασιστών κυβερνώντων, που οπλίζουν τα χέρια Ματατζήδων ή αστυνομικών των ΥΜΕΤ ή ανδρών της «Δίας».
Ό,τι κι αν λένε, ο ακατονόμαστος ΥΠτΠ και ο απόστρατος μπάτσος, Λευτέρης Οικονόμου για έλλειψη εντολών από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, το αντιμετωπίζουμε μόνο ως ανέκδοτο και θεωρούμε, πως επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι πολλοί άνανδροι κρύβονται πίσω από το δολοφονικό κλομπ του Ματατζή!
Όμως, ο Μάριος Λώλος παραλίγο να μην βρίσκεται σήμερα ανάμεσα μας.
Για αυτό, συνάδελφοι στο Δ. Σ της ΕΣΗΕΑ, κυρίως όσοι για άλλη μια φορά λακίσατε χτες από την συνεδρίαση-Τσαλαπάτης, Γκίκα, Κυρίτσης, Αντωνιάδου, Κανέλλης- προδώσατε με τον πιο κατάπτυστο τρόπο τον βαριά τραυματισμένο αγωνιστή φωτορεπόρτερ, όπως πράξατε κι εσείς, κύριοι, στο Διασωματειακό.

Και μάλιστα, εσείς αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στη διπλανή σας καρέκλα καθόταν ο Μάριος, συναποφασίζοντας μαζί σας κινητοποιήσεις υπέρ του κλάδου.
Μας προδώσατε όλους!
Μας σκοτώνουν και τους κοιτάμε …έκπληκτοι;
Όχι, κύριοι.
Υποχρέωση σας είναι τόσο η κήρυξη απεργίας, όσο και η κατάθεση από πλευράς Δ .Σ μηνυτήριας αναφοράς κατά των: πρωθυπουργού, ακατονόμαστου ΥΠτΠ , ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και φυσικά κατά του αποφασισμένου να δολοφονήσει Ματατζή.
Η ΕΣΗΕΑ υπάρχει για να προστατεύει τα μέλη της.
Κι επειδή στην άγρια εποχή, που ζούμε, τα σωματεία μόνο διακοσμητικό ρόλο δεν μπορούν να επιτελούν, προστατεύστε την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των συναδέλφων, που καταγράφουν ακόμα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο δοκιμαζόμενο εργαζόμενο λαό τις θηριωδίες των μπάτσων, που δρουν, με συγκεκριμένες διαταγές.
Και στόχο να μην αποτυπωθεί η αλήθεια από τον φωτογραφικό φακό, την κάμερα η το μάτι του ρεπόρτερ.
Μας σκοτώνουν, δηλαδή, για να μας κλείσουν μια για πάντα το στόμα.
Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για το 11μελές συμβούλιο του σωματείου μας, που έχει ψηφιστεί , για να υπερασπίζεται το κλάδο μαχητικά, σθεναρά, αποφασιστικά και μπαίνοντας ΜΠΡΟΣΤΑ!
Οι …εφιάλτες σε αυτή την χρονική συγκυρία, δεν θα γίνονται ανεκτοί.
Δεν ανήκουν οι προδότες σε ένα κλάδο, όπου υπάρχουν και εργάζονται ακόμα δίπλα στον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον φοιτητή, τον νέο, τον μαθητή λειτουργοί του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου και των σάιτ-portal με μισθούς πείνας, πιέσεις και εκβιασμούς, αλλά απροσκύνητοι προς όφελος του λαού, που υποφέρει, αγωνίζεται, μάχεται και αντιστέκεται με το κεφάλι ψηλά!
Μας εκτελούν στα…δύο μέτρα και οφείλουμε να απαντήσουμε με φωνή και ψυχή λιονταρίσια, ικανή να γκρεμίσει το Μαξίμου, το κτίριο της Κατεχάκη. και της Λ. Αλεξάνδρας, το κοινοβούλιο.
Να δείξουμε και να αποδείξουμε πως η φωτογραφική μηχανή του Μάριου θα σηκωθεί και πάλι , για να καταγράψει την ΑΛΗΘΕΙΑ, που φοβούνται, πως, το μολύβι του Μανόλη θα τους ξαναγίνει φόβος και τρόμος, πως η δύναμη λειτουργών του τύπου , που δεν λυγίζουν από τα χτυπήματα, αλλά πεισμώνουν και δυναμώνουν ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ και τα ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ!
Καιρός να αποδείξουμε πως το σωματείο μας υπάρχει για να δίνει μάχες πρώτης γραμμής εργατικούς αγώνες έντιμους κι ανένδοτους, απαντήσεις σκληρές σε αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις μαύρου μετώπου, κοινωνικής αναλγησίας
και άγριας λεηλασίας, των κεκτημένων εργατικών δικαιωμάτων ενός λαού, που δεν δίστασε να χύσει ακόμα και το αίμα του.
Ο Μάριος Λώλος είναι ένας από εμάς.
Είναι ….εμείς οι ίδιοι.
Και το κλομπ μας τσάκισε όλους, αποπειράθηκε να μας δολοφονήσει όλους .
Και η κρατική εξουσία με τις κατασταλτικές της δυνάμεις επιδίωξαν να μας σκοτώσουν όλους!
Δεν πάει άλλο.
Ως εδώ.
Η απάντηση της ΕΣΗΕΑ πρέπει να είναι σαφής και αποστομωτική!
Θα μας βρουν μπροστά τους έτσι, όπως δεν μπορούν καν να φανταστούν.

Πόπη Χριστοδουλίδου,

δημοσιογράφος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.