Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ-Όλοι/λες στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00πμ στην πλ.κοτζια

Συνάδελφοι/Συναδέλφισες

Η Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει φέτος τους εργαζόμενους στην Ελλάδα να αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή επίθεση από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, τον ΣΕΒ κλπ. που σαρώνει θέσεις εργασίας, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά ταμεία, συντάξεις, Παιδεία, Υγεία κι όποια άλλη κατάκτηση πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και θυσίες, συχνά ακόμη και με αίμα. Η ίδια κατάσταση σταδιακά επιβάλλεται και στην Ευρώπη σε άλλες χώρες, η Ισπανία «συναγωνίζεται» την Ελλάδα σε ρεκόρ ανεργίας (η επίσημη ξεπέρασε εκεί το 24% ενώ εδώ - με παλιότερα στοιχεία - το 22%). Τώρα η κρίση κι η επίθεση στους εργαζόμενους χτυπάει και στον «σκληρό πυρήνα» της ΕΕ – στην Ολλανδία έπεσε η κυβέρνηση μπροστά στα μέτρα λιτότητας που ζητήθηκαν λόγω ελλείμματος. Μια συνταγή - «λάδι στη φωτιά» που εφαρμόζεται για πάνω από 2 χρόνια στην Ελλάδα και μετά Ιρλανδία, Πορτογαλία, αλλά και Ισπανία, Ιταλία κ.ά. οδηγώντας σε ύφεση και κοινωνική καταστροφή.

Οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες κι αλλού στον κόσμο έδωσαν και δίνουν αποφασιστικά σε όλο αυτό το διάστημα μεγάλους αγώνες αντιπαλεύοντας την προσπάθεια των κεφαλαιοκρατών, τραπεζιτών και κερδοσκόπων να τους φορτώσουν την κρίση που όλοι αυτοί δημιούργησαν. Ο μόνος τρόπος να προασπίσουμε, να κατοχυρώσουμε αλλά και να προωθήσουμε τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες είναι νέοι, σκληροί ΑΓΩΝΕΣ, με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ κι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες» δονεί τον τελευταίο καιρό τις εργατικές απεργίες και διαδηλώσεις στις διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις, διακηρύσσοντας την αλληλεγγύη στους αγώνες που εμείς δίνουμε, με πλήρη συνείδηση πως ό,τι επιχειρείται σε βάρος μας στην Ελλάδα αποτελεί πρόκριμα και για τους εργαζόμενους στις άλλες χώρες κι η έκβαση του αγώνα που δίνουμε εδώ θα επηρεάσει τους αντίστοιχους αγώνες παντού, κάτι που ισχύει κι αμφίδρομα. Για τον ίδιο λόγο οι εργαζόμενοι και στις εκλογές της 6ης Μάη θα δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταψηφίζοντας όσους επέβαλαν και στηρίζουν καταστροφικά μνημόνια κι αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές και ψηφίζοντας να στείλουν στη Βουλή όσους παλεύουν μαζί τους για τα συμφέροντά τους.
Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια απεργιακή, αγωνιστική μέρα που συμβολίζει τους αγώνες και την αλληλεγγύη ΟΛΩΝ των εργαζόμενων, χωρίς διάκριση έθνους, φυλής, θρησκείας κλπ.

Και φέτος, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τους αγώνες συμμετέχουμε μαζικά κι αγωνιστικά κάτω από το πανό του σωματείου στο γιορτασμό στης Πρωτομαγιάς μαζί με τα συνδικάτα, που καλούν σε κεντρική συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά, με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:00 π.μ.


                                                                    ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.