Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αποφασισμένοι δηλώνουν οι τεχνικοί των τηλεοπτικών καναλιών(ΕΤΙΤΑ) να φθάσουν ως το τέλος στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους και προειδοποιούν τους σταθμούς με απεργία μέχρι και τις εκλογές.

Ο κίνδυνος να μείνει χωρίς κάλυψη η προεκλογική περίοδος είναι ήδη ορατός, αφού η Νέα Δημοκρατία ανέβαλε την περασμένη Πέμπτη την παρουσίαση του οικονομικού της προγράμματος για την Κυριακή 22/04, λόγω της απεργίας στην τηλεόραση! Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται τα αιτήματα της ΕΤΙΤΑ να διατηρηθούν οι όροι της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται. Τα κανάλια επιχείρησαν αρχικά να πάρουν εικόνα από τα συνεργεία της ΕΡΤ, αλλά αντέδρασε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία με εξώδικό της υπενθύμισε στη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αλλά και στο υπουργείο Επικρατείας και στα πολιτικά κόμματα πως δεν θα παίξουν οι τεχνικοί της ΕΡΤ τον ρόλο του «απεργοσπάστη». Γι' αυτό και η προκήρυξη των εκλογών από τον Λουκά Παπαδήμο καλύφθηκε από το διεθνές πρακτορείο Reuters την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Διαχωρίζει
η θέση του ο Alpha
Η πρωτοβουλία του Alpha να ταράξει τα νερά στις σχέσεις με τους τεχνικούς της τηλεόρασης, καλώντας σε συζήτηση για την τήρηση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης, έχει ευθέως επιπτώσεις στους κόλπους της Ένωσης Ιδιοκτητών. Είναι χαρακτηριστικό πως ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha Γ. Αλβέρτης κράτησε σαφείς αποστάσεις από την ΕΙΤΗΣΕΕ, λέγοντας στη συγκέντρωση προσωπικού την περασμένη Τετάρτη πως δεν γνωρίζει ποιοι βρίσκονται εκεί! Θέση που προμηνύει τη διαφορετική στάση που θα κρατήσει πλέον ο Alpha στο πλαίσιο της ΕΙΤΗΣΕΕ. Μέχρι στιγμής, από την πλευρά του σταθμού μετείχε στην Ένωση Ιδιοκτητών ο Κρίστοφερ Μάινους, ο οποίος αποχωρεί από την Ελλάδα τον Ιούνιο. Η ΕΙΤΗΣΕΕ μέχρι πρόσφατα εμφάνιζε δημόσια, προς το κράτος αλλά και προς τους εργαζομένους, ενιαία στάση στα μείζονα ζητήματα. Το κύριο μέτωπο το αποτελούν το Mega, το Star και ο ΣΚΑΪ, ενώ ο ΑΝΤ1 επέλεξε να διαφοροποιείται σε ορισμένα θέματα. Παράδειγμα, η επιθετική πολιτική έναντι του Publicis Groupe, τη στιγμή που οι άλλοι σταθμοί συμφώνησαν για την αποπληρωμή μέρους των χρεών της διαφημιστικής εταιρείας Leo Burnett. Πρόσφατα η ΕΙΤΗΣΕΕ με προσφυγή της στα δικαστήρια αμφισβήτησε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τεχνικών, ενέργεια που πυροδότησε τις αντιδράσεις της ΕΤΙΤΑ.

Επιχειρησιακή σύμβαση προωθεί ο Alpha!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.