Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Στον αέρα το πρακτορείο διανομής "ΕΥΡΩΠΗ"

Το σύνολο των δανείων του Μπόμπολα καταγγέλλουν οι τράπεζες 
Δύσκολες ώρες διανύει το πρακτορείο διανομής "Ευρώπη" εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον "Πήγασο" της οικογένειας Μπόμπολα. 
Το προσωρινό λουκέτο στο "Εθνος", αλλά και στα υπόλοιπα Μέσα του Συγκροτήματος όπως είναι λογικό είχε άμεσες παρενέργειες και στο "Ευρώπη". Το πρόβλημα οξύνεται από τη στιγμή που ο Φώτης Μπόμπολας δεν δείχνει διάθεση να ρίξει ζεστό χρήμα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ήδη "τρέχει" στη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο διευθύνων σύμβουλος του πρακτορείου, Νίκος Παπαδόπουλος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποτρέψει τη μαζική φυγή των πελατών, οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι το επερχόμενο αδιέξοδο, έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν το έτερο πρακτορείο διανομής. 
Με βάση τις εκτιμήσεις των τραπεζών, οι πιθανότητες να διασωθεί το "Ευρώπη" είναι κάτι λιγότερο από ελάχιστες, από τη στιγμή που δεν θα μπουν άμεσα χρήματα στα ταμεία της επιχείρησης. Όσοι γνωρίζουν τα δεδομένα εκτιμούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τις επόμενες τρεις εβδομάδες, και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τη φυγή τουλάχιστον δύο μεγάλων πελατών, το πρακτορείο διανομής του Μπόμπολα να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, που θα επηρεάσει τη χρηματοδοτική ροή προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις. 
Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα, ο εκδότης του "Εθνους" όχι μόνο δεν δείχνει διάθεση να επενδύσει στην επιχείρηση, αλλά, απεναντίας, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι από τη στιγμή που δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες του δεν έχει κανένα κίνητρο για να κρατήσει ζωντανό το "Ευρώπη". Μάλιστα, αυτό φαίνεται ότι κατέστησε σαφές και στις τελευταίες συζητήσεις που είχε με τις πιστώτριες τράπεζες. 
Από την πλευρά τους τώρα, οι τραπεζίτες δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν τη διαδικασία πλειστηριασμού του "Ευρώπη". Αυτό θα συμβεί αφού προηγουμένως θα έχουν καταγγελθεί και τα υπόλοιπα δάνεια της οικογένειας Μπόμπολα. Από τη στιγμή που επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη, τότε εκτιμάται ότι θα "τρέξουν" πολύ γρήγορα οι εξελίξεις, που θα σηματοδοτήσουν την κυριαρχία του "Αργους" στον χώρο της διανομής. 
Άλλωστε, αυτή είναι η ιδανική εξέλιξη για τις τράπεζες, που εδώ και καιρό πίεζαν τόσο την πλευρά Μπόμπολα όσο και την πλευρά Ψυχάρη για την ενοποίηση των δύο πρακτορείων διανομής. Για την ιστορία και μόνον αξίζει να σημειωθεί ότι, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης του ΔΟΛ, το ποσοστό που θα διαθέτει στο "Αργος" ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης θα ξεπερνά το 70%. 
Σε σχέση τώρα με το πελατολόγιο της "Ευρώπης", εκτιμάται ότι η πλειονότητα των εκδοτών θα έχει μετακινηθεί πριν από την 26η Ιουλίου, η οποία έχει προσδιοριστεί ως ημερομηνία πλειστηριασμού.
  media/Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.