Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

"9.84" - εθελοντική εργασία με τη συναίνεση της ΕΣΗΕΑ !..

Ωραίο τρόπο βρήκαν στον «Αθήνα 9.84» να αντιμετωπίσουν, όπως οι ίδιοι λένε, το πρόβλημα της μη ανανέωσης των συμβάσεων. Η διοίκηση του δημοτικού σταθμού υπέβαλε αίτημα για την υπογραφή συμβάσεων συγκεκριμένου χρόνου για 42 εργαζομένους, ωστόσο συνολικά οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων, βρίσκονται στον αέρα.
Και ενώ στους άλλους κλάδους γίνονται κινητοποιήσεις, κλήθηκαν σε ενημέρωση οι 32 δημοσιογράφοι και παραγωγοί από τους 42 συνολικά για να υπογράψουν «εθελοντική εργασία» μέχρι να εγκριθεί η ανανέωση των συμβάσεων. Μέθοδος που είχε ακολουθήσει στο παρελθόν και η ΕΡΤ, επί προεδρίας Χρήστου Παναγόπουλου.
Οι συμβασιούχοι κλήθηκαν σε σύσκεψη και η πρόεδρος της εταιρείας Μελίνα Δασκαλάκη, μαζί με άλλα στελέχη του σταθμού, ενημέρωσε τους συμβασιούχους πως από αύριο, Δευτέρα, δεν θα πρέπει να εμφανίζονται στον σταθμό και να παρέχουν εργασία! Οι συμβάσεις τους έχουν λήξει, δεν έχουν ακόμη ανανεωθεί και υπάρχει φόβος, όπως τους είπαν, να γίνει έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας. Ως «λύση» για να συνεχίσουν να εργάζονται τους πρότειναν να υπογράψουν ότι προσφέρουν εθελοντική εργασία! Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή την πρακτική την αποδέχεται και η ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.