ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Πτώχευση ή ειδική εκκαθάριση για τον Πήγασο

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Φώτης Μπόμπολας και οι εργαζόμενοι στον Πήγασο. Τα σωματεία αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ως την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και μετά το «όχι» των τραπεζών στο σχέδιο για την είσοδο Σαββίδη, με «κούρεμα» των δανείων, απλώνονται δύο ενδεχόμενα: Είτε της πτώχευσης είτε της εκκαθάρισης εν λειτουργία, όπως συνέβη με τον ΔΟΛ.
Τα δάνεια της εταιρείας ανέρχονται σε 166 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι σχετικές συμβάσεις θα καταγγελθούν από την τράπεζα. Αν σε 90 μέρες δεν γίνει η αποπληρωμή τους, τότε οι τράπεζες θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα, δηλαδή αν θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία με την ειδική εκκαθάριση, στην περίπτωση που υπάρχει επενδυτής, ή αν θα οδηγηθεί η εταιρεία απευθείας σε πτώχευση. Η περίπτωση της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη σε μια εταιρεία που δεν θα έχει δανειακά βάρη φαντάζει ιδανική, μετά και το κλείσιμο της πόρτας του ΔΟΛ στην Dimera.
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.