Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ακυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ

Νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει τους απολυμένους της ΕΡΤ ακυρώνοντας τις απολύσεις και υποχρεώνοντας το ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς.
Συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε την ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας απολυμένων της Ε.Ρ.Τ ΑΕ και δικαίωσε μερίδα απολυμένων της ΕΡΤ, που εκπροσωπούμενοι από την  δικηγόρο τους κ. Θεοδώρα Κορακά,  προσέβαλαν την απόλυσή τους ως άκυρη.
Το Δικαστήριο αναγνώρισε την ακυρότητα της απόλυσης, υποχρέωσε το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προ της απόλυσης τους καθήκοντα και επιδίκασε σε..
αυτούς και μισθούς υπερημερίας.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.. Η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.