Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Ανέστειλε τη λειτουργία του το left.gr - Κανένας εργαζόμενος δεν χάνει τη δουλειά του

Σταμάτησε το βράδυ της Κυριακής (31/3) μετά από 12 χρόνια λειτουργίας η ροή ειδήσεων στο ενημερωτικό σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr Ειδικότερα, όπως αναφέρει το σάιτ, η ροή ειδήσεων σταμάτησε προκειμένου «να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και σύντομα θα ανταμώσουμε ξανά!».
«Από το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου 2024, το left.gr γυρίζει σελίδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στην ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων έχουν ενσωματωθεί στο Γραφείο Τύπου του κόμματος, ενώ ανοιχτό παραμένει, για όσους το επιθυμούν, να εργαστούν στην «Αυγή».
«Ήταν κάπου εκεί στα τέλη του Απρίλη του 2012, στα ταραγμένα χρόνια των μνημονίων, όταν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν τη δύσκολη απόφαση να στήσουν μια ιστοσελίδα που θα χρησίμευε σαν εργαλείο για να φτάσει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ (-ΕΚΜ!) σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.
Ξεκινήσαμε τις πρώτες μας δημοσιεύσεις, «ερασιτεχνικές» αλλά γεμάτες ζωντάνια και πάθος για την αλλαγή που έπρεπε να έρθει, είδαμε αμέσως την ανταπόκριση των αναγνωστών μας, βάλαμε τα δυνατά μας και... τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Το left.gr έγινε σημείο αναφοράς του κόσμου της Αριστεράς ευρύτερα και του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, οι επισκέπτες μας είναι χιλιάδες καθημερινά, οι ακόλουθοί μας στα κοινωνικά δίκτυα αριθμούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες, οι δημοσιεύσεις μας έχουν φτάσει στο ιλιγγιώδες νούμερο των 440 χιλιάδων.
Και πέρα από τα νούμερα, αποτελέσαμε βασικό εργαλείο διάδοσης των εκδηλώσεων των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της πανδημίας, δώσαμε χώρο για τους προσυνεδριακούς διαλόγους, παρακολουθήσαμε με αγωνία εκλογικές αναμετρήσεις, βοηθήσαμε να φτάσει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά, και όλα αυτά τα κάναμε, ελπίζουμε, με αξιοπρέπεια και συνέπεια.
Δώδεκα χρόνια μετά, ήρθε η ώρα και για το Left.gr να αλλάξει σελίδα. Από το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου η ειδησεογραφική ροή θα σταματήσει για να προετοιμαστούν οι απαραίτητες αλλαγές και θα επιστρέψουμε σύντομα έχοντας γυρίσει σελίδα!

ΥΓ2. σε πρώτο πρόσωπο:
Τάσο, Ηλία, Δώρα, Λίνα, Μαρία, Τάσο, Αλέξανδρε, Γιάννη, Όλγα, Ηλία (που μας «έφυγες» νωρίς...), Αρίστο, Αδάμο, Μαρία, Βάσω, Κατερίνα, Χρήστο, Κωστή, Ιωάννα, Κωσταντίνα, Παντελή, Σπύρο, και όσοι και όσες άλλοι μοιραστήκαμε τις βάρδιες, την αγωνία της είδησης, το άγχος των εξελίξεων, τα ξενύχτια και τις δύσκολες μέρες, τις χαρές, τις απογοητεύσεις και τις προκλήσεις, ευχαριστούμε για το ταξίδι!»

Η Κουμουνδούρου θέλει να μετατρέψει σε forum διαλόγου για την νεολαία και τον πολιτισμό τον ιστότοπο left.gr, στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών που προωθούνται στα κομματικά μέσα.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του left:
YΓ1.: Για να μη δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις, κανένας εργαζομένος του left.gr δεν χάνει την δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.