ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020

Απαίτηση για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης

Όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ζητάνε από την κυβέρνηση την πλήρη κατάργηση του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης, με επιχείρημα ότι πρέπει να στηριχθεί η ελεύθερη τηλεόραση. Η μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης από την προηγούμενη κυβέρνηση αρχικά στους αδειούχους πανελλαδικούς σταθμούς και λίγο πριν τις εκλογές και για τους περιφερειακούς, από το 20% στο 5%, δεν φαίνεται να αύξησε κατά πολύ τη διαφημιστική δαπάνη. Οι σταθμοί ωστόσο επανήλθαν και θέλουν την πλήρη κατάργησή τους.
Το αίτημα σύμφωνα με πληροφορίες μας εξετάζει η κυβέρνηση αν και για το 2020 έχει ήδη εντάξει στον προϋπολογισμό του 2020 τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης σε ποσό των 22 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχέση με την ελεύθερη τηλεόραση, ιδιαίτερα επιβαρυμένη με φόρους είναι η συνδρομητική τηλεόραση. Για το 2020 ο κρατικός προϋπολογισμός αναφέρει έσοδα ύψους 26 εκατ. ευρώ.
Αναδημοσίευση:mediatvnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.