Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Τελευταίο φύλλο του (ημερήσιου) «Φιλελεύθερου»

«Με την κυκλοφορία του κάθε Σάββατο, αρχής γενομένης από τη 18η Ιανουαρίου, ο "Φιλελεύθερος" κλείνει έναν διετή κύκλο και ανοίγει εναν νέο».
Αυτό αναφέρεται σε σημερινό σημείωμα της εφημερίδας του Θανάση Μαυρίδη που αναγγέλλει την διακοπή κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου επισημαίνοντας:
« Αυτός ο διετής κύκλος ηταν..
εξαιρετικά γόνιμος για εμάς και ελπίζουμε πως ήταν και για τους αναγνώστες μας. Ηταν και δύσκολος. Η καθημερινή έκδοση μιας εφημερίδας είναι μια πραγματική μάχη όταν το οικονομικό βάρος της έκδοσης πέφτει στους ώμους των δημοσιογράφων και μόνο, και όχι σε εκείνους εκδοτών με οικονομική επιφάνεια και -ενδεχομένως- ίδια συμφέροντα».
Από το επόμενο Σάββατο 18 Ιανουαρίου, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γίνεται εβδομαδιαία και μετατρέπεται σε ενα πολυσέλιδο φύλλο, το οποίο θα στηθεί απο την αρχή, με τον ίδιο συντακτικό κορμό.
Ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης επέλεξε ως ημέρα έκδοσης το Σάββατο, η ύλη της εφημερίδας θα αυξηθεί ενώ θα δοθεί έμφαση σε θέματα Οικονομίας και Αγοράς. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε Σάββατο θα κρατάτε στα χέρια σας μία εφημερίδα 96 σελίδων, εκ των οποίων οι 40 θα αφορούν τις χρηματιστηριακές αγορές και την Οικονομία. Δώσαμε μεγάλη σημασία στην οικονομική έκδοση, η οποία και θα έχει το όνομα Liberal Markets». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.