Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Γιατί ο Μαυρίδης κλείνει το ημερήσιο του «Φιλελεύθερου»

Η εφημερίδα γίνεται εβδομαδιαία και δίνει έμφαση στα οικονομικά
Ο «Φιλελεύθερος», όπως έγραψαν πρώτοι οι zoornalistas (ΕΔΩ), μετατρέπεται από τις 18 Ιανουαρίου σε εβδομαδιαία πολιτική και οικονομική εφημερίδα. Η ημερήσια έκδοση θα σταματήσει σε μία εβδομάδα, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.
Ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης επέλεξε ως ημέρα έκδοσης το Σάββατο και όπως λέει θα αυξηθεί..
η ύλη και θα δοθεί έμφαση σε θέματα Οικονομίας και Αγοράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κάθε Σάββατο θα κρατάτε στα χέρια σας μία εφημερίδα 96 σελίδων, εκ των οποίων οι 40 θα αφορούν τις χρηματιστηριακές αγορές και την Οικονομία. Δώσαμε μεγάλη σημασία στην οικονομική έκδοση, η οποία και θα έχει το όνομα Liberal Market». 
Σε σχετικό του σημείωμα ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ξέρω ότι οι «εχθροί» θα μιλήσουν για ήττα. Εμείς εδώ στον «Φιλελεύθερο», όμως, δεν νιώθουμε έτσι. Πιστεύουμε ότι μία περίοδος έκλεισε (με τα καλά της και τα κακά της) και μία καινούργια αρχίζει. Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και επιχειρούμε να προσφέρουμε ένα διαφορετικό δημοσιογραφικό προϊόν στην αγορά. Το σχεδιάζαμε καιρό. Σκοπεύαμε να το κάνουμε την επομένη των εκλογών. Δεν μας «βγήκε». Χρειαζόμασταν περισσότερους πόρους ή περισσότερο χρόνο. Κι έτσι φτάνουμε στη 18η Ιανουαρίου.
Το ημερήσιο φύλλο δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και δεν είμαι από εκείνους που θα ήθελαν να γίνει πρωταθλητής στην κρατική διαφήμιση για να επιβιώσει επιχειρηματικά. Αλλά κι εσείς, κύριε Πρόεδρε, δεν θα μπορούσατε να στηρίξετε μια τέτοια λογική. Αν το κάνατε, δεν θα ήσασταν ο Κυριάκος στον οποίο πίστεψαν οι Έλληνες. Είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι…
Ο «Φιλελεύθερος» ως ημερήσια εφημερίδα ήταν μία ηρωική προσπάθεια σε μια περίοδο που η μοναξιά αναζητούσε τρόπους να σπάσει τους τοίχους της φυλακής της. Ήταν τότε που κάποιος «εκδότης» έγραφε στο Τwitter όλα τα ραντεβού μου με επιχειρηματίες και πριν αυτά γίνουν. Σαν κάποιο αόρατο μάτι να ήταν συνεχώς από πάνω. Ξεκινήσαμε με πολλές δυσκολίες. Θα μιλήσουμε άλλη ώρα γι' αυτές. Στην πορεία, πάντως, προστέθηκαν αξιόλογοι άνθρωποι, όπως ο Παναγιώτης Λάμψιας. Οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε που συνεχίζουμε. Σε μια προσπάθεια εξίσου απαιτητική. Μια πολυσέλιδη έκδοση για το Σαββατοκύριακο είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας!
Η χαμηλή κυκλοφορία των ημερήσιων εφημερίδων δεν επιτρέπει την επιβίωση προσπαθειών όπως αυτή του «Φιλελεύθερου» και μάλιστα από έναν άνθρωπο σαν κι εμένα, ο οποίος έχει στις αποσκευές του μόνο τα χειρόγραφα της εργασίας του. Και χρειάζεται μεγάλη οικονομική επιφάνεια για να μπορεί να στηριχτεί επιτυχώς η ημερήσια έκδοση. Θα θέλαμε να τα κάνουμε όλα. Και φύλλο Σαββατοκύριακου και καθημερινό. Αλλά ο καθένας πάει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Και με τις επιλογές του…"
Αναδημοσίευση:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.